„Atrodo, jis asmeniškai dalyvavo sukilime. Tai labai įdomus vaizdo įrašas.“ Skelbia netikėtą žinią apie Surovikiną  ()

Kokią vietą Prigožino kampanijoje užėmė generolas Sergejus Surovikinas? Sunku pasakyti, bet jis ir anksčiau buvo žinomas kaip Prigožino sąjungininkas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-02 „Atrodo, jis asmeniškai dalyvavo sukilime. Tai labai įdomus vaizdo įrašas.“ Skelbia netikėtą žinią apie Surovikiną  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai tik prasidėjo „Wagner“ maištas, internete publikuotas vaizdo įrašas, kuriame Rusijos ginkluotųjų pajėgų generolas Sergejus Surovikinas kreipėsi į sukilėlius, ragindamas juos sustoti. Tačiau buvęs JAV oro pajėgų žvalgybos pareigūnas Davidas Longas šiame kreipimesi įžvelgė ir užuominų, kad Surovikinas pats dalyvavo maište.

„Manau, kad jis greičiausiai dalyvavo rengiant visa tai. Tai labai įdomus vaizdo įrašas, kurį jis išleido to žygio metu, kai sakė, kad Prigožinui reikia apsigręžti. Iš karto galima pastebėti, kad ant uniformos jis neturi atpažinimo ženklų,“ aiškino Longas.

Surovikinas ir anksčiau buvo vadinamas Prigožino šalininku. Ir kai publikavo tą vaizdo įrašą, daug kas spėliojo, kad jis galėjo būti priverstas jį įrašyti. Surovikino rankose buvo automatinis šautuvas bė dėtuvės. Po to Surovikinas dingo ir, kaip manoma, buvo sulaikytas.

 

Davidas Longas vardino kitus pastebėjimus apie tą vaizdo įrašą: „Jis nesiskutęs, ant kojų turi automatinį šautuvą. Tai labai neįprasti kadrai. Nežinau, kas ten atsitiko. Manau, kad jis asmeniškai dalyvavo visame tame reikale.“

(19)
(2)
(17)

Komentarai ()

Susijusios žymos: