Rusija pradėjo slaptą Izraelio puolimą. Žvalgyba skubiai susisiekė su Maskva. Kas vyksta  ()

Pastaruoju metu socialiniuose tinkluose pasipylė daugybė botų sugeneruotų žinučių, platinančių prorusišką propagandą hebrajų kalba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos botų fermos užėmė Izraelio „Twitter“ ir „Telegram“ segmentą ir, prisidengdamos naujienomis, hebrajų kalba skleidžia propagandą prieš Ukrainą. Šiuo klausimu Izraelio žvalgybos tarnybos susisiekė su Rusijos žvalgybos tarnybos atstovais ir tvirtai pareikalavo nutraukti internetines įtakos operacijas šalyje, rašo „Ynet“.

Rusijos propagandos kampanijos tikslas – įtikinti Izraelio visuomenę nepalaikyti Ukrainos. Pavyzdžiui, vieno iš netikrų puslapių antraštėje buvo rašoma, kad „Izraelio vadovybė Ukrainos atžvilgiu užima išsigandusio stručio poziciją“, o anonse buvo rašoma, kad „parama Ukrainos valstybei Izraeliui atneš tik žalos ir neigiamai paveiks jo reputaciją“. 

Medžiagos autoriai yra Izraelio žurnalistai, kurie iš tikrųjų tokių straipsnių neskelbė. 

 

Leidinys pažymi, kad panašiu būdu prorusiška propaganda buvo skleidžiama Kremliui bandant paveikti JAV prezidento rinkimų kampaniją 2016 metais. 

Be to, pranešama, kad tai jau antras kartas, kai Izraelio žvalgybos tarnybos susisiekia su rusais dėl melagienų internete platinimo. Paskutinį kartą tai įvyko prieš paskutinius rinkimus Izraelyje, tada Izraelio pusė pareikalavo, kad Rusijos Federacija nesikištų į rinkimų kampaniją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(2)
(9)

Komentarai ()