[ŽT] Gali būti sensacija. Pentagonas įsiutęs. JAV karinis jūrų laivynas ruošiasi „sudeginti ir nuskandinti“ Irano laivus  ()

JAV imasi drastiškų priemonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl reguliarių Irano karių atakų prieš komercinius laivus, plaukiančius per Hormūzo sąsiaurį, JAV karinis jūrų laivynas ruošiasi Persijos įlankos karui.

Su tokia antrašte pasirodė „The Telegraph“straipsnis.

Straipsnyje pažymima, kad per pastaruosius trejus metus Iranas dvi dešimtis kartų bandė atakuoti laivus su užsienio vėliavomis, plaukusius per minėtą sąsiaurį. Po liepos 5 d. Irano išpuolio prieš Bahamų tanklaivį „Pentagonas pagaliau prarado kantrybę“.

Po šio incidento JAV gynybos departamentas paskelbė apie naikintuvų, taip pat naikintuvų F-16 ir F-35 išsiuntimą į Artimuosius Rytus. Jie sustiprins JAV karių grupavimą regione.

 

Žurnalistai pabrėžia, kad Teheranas dešimtmečius persekiojo laivus Persijos įlankoje ir tai ne kartą baigėsi atvirais karo veiksmais su JAV. Be to, kiekvieną kartą tokie susirėmimai virsdavo katastrofa Islamo Respublikai.

Jei dabartinė situacija Persijos įlankoje peraugs į karą tarp JAV ir Irano, reikėtų tikėtis „Irano laivų sudegimo ir nuskandinimo“, rašoma medžiagoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(106)
(4)
(102)

Komentarai ()