Ukrainos gretose pirmą kartą pasirodė reta čekoslovakiška technika VT-72B. Kas žinoma  ()

Čekija ir Slovakija VT-72B nenaudoja, bet greičiausiai jie buvo perduoti Ukrainai. Taip pat paaiškėjo, kad tokios mašinos yra Rusijos armijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenėje pasirodė inžinerinė transporto priemonė VT-72B, kuri buvo pastatyta tanko T-72 pagrindu. Ji buvo gaminta devintojo dešimtmečio pabaigoje ir dešimtojo dešimtmečio pradžioje. Apie tai praneša „Forbes“.

Inžinerinis VT-72B buvo Čekoslovakijos gaminys. Tokios mašinos buvo pastebėtos tarnyboje su Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis, nors leidinyje pažymima, kad pasaulyje jų beveik niekas nenaudoja. Čekija naudoja kelis patobulintus VT-72M. Tačiau Čekija ir Slovakija VT-72B nenaudoja. 2014 metais Čekija Ukrainai perdavė tam tikrą skaičių VT-72B, tikriausiai dalis jų vis dar eksploatuojami.

Inžineriniai tankai pravers Ukrainai, nes per plataus masto karo mėnesius buvo prarasta dalis inžinerinės įrangos. Jie ypač praverčia situacijose, kai mūšio lauke paliekama sugadinta technika. Ją galima grąžinti į tarnybą, o tam reikia šarvuotų gelbėjimo mašinų.

 

 

Leidinyje pažymima, kad VT-72B turi evakuacijai skirta gervę, 19 tonų kraną ir buldozerio mentę. Savo galimybėmis tankas panašus į vokišką „Bergepanzer“, amerikietišką M-88 ir britų „Challenger ARV“.

Įdomiausia, kad VT-72B buvo naudojami ir Rusijos armijoje. Rusija savo arsenale turi šimtus įvairių mašinų remontui ir evakuacijai. Ir nežinota, ar ji turėjo VT-72B.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(0)
(22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()