Negeros naujienos. Panašu, kad Rusija sugebėjo išspręsti tankų gamybą  ()

Žurnalistų teigimu, yra tikimybė, kad Rusijos Federacija rado būdą, kaip apeiti sankcijas ir vėl pirkti vakarietiškus termovizorius tankų taikikliams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karinė pramonė galėjo išspręsti problemą dėl komponentų trūkumo šiuolaikinių T-72B3, T-80BVM ir T-90M tankų gamybai, rašo „Forbes“.

Pranešama, kad anksčiau Rusijos Federacija neturėjo pakankamai optikos tankų gamybai. Dar iki 2014-ųjų „Uralvagonzavod“ Sverdlovsko srityje ir „Omsktransmaš“ Sibire gamino tankus su „Sosna-U“ ginklo taikikliais. Vienas pagrindinių taikiklių komponentų – prancūzų kompanijos „Thales“ termovizoriai.

Tačiau, kaip pranešama, po sankcijų įvedimo Rusijos Federacija neteko galimybės įsigyti prancūziškų termovizorių. Todėl Maskva turėjo iš rezervo imti senus tankus T-62, T-72 ir T-80, kad galėtų juose sumontuoti 1970-ųjų taikiklius 1PN96MT-02.

Tačiau, kaip pažymėjo žurnalistai, pasirodė duomenų, kad iš „Omsktransmaš“ gamyklos išvyko tankų T-80BVM-30 traukinys su naujais „Sosna-U“ taikikliais. Tiesa, spėjama, kad tai gali būti dar viena PNM-T optinė sistema, pagrįsta rusiškais komponentais.

 

Leidinys pažymėjo, kad yra tikimybė, kad Rusijos Federacija rado būdą, kaip apeiti sankcijas ir vėl pirkti vakarietiškus termovizorius tankų taikikliams.

„Bet kuriuo atveju akivaizdu, kad Rusijos pramonė dabar tiekia naujus tankus su modernia optika“, – rašoma straipsnyje.

Kaip siūloma straipsnyje, šios atsargos taip pat gali baigtis. Tada Rusijos Federacija vėl turės iš saugyklos paimti senus tankus, kurie negali šaudyti dideliu atstumu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(50)
(-36)

Komentarai ()