„Tokių tūkstančiai.“ Išdavikas. Kas vadovauja Rusijos pajėgoms okupuotose teritorijose  ()

Rusijos generolas yra iš Donecko srities, jo žmona – iš Mykolajivo, o brolis, norėdamas išvengti bausmės už nusikaltimą, pabėgo iš Ukrainos į Rusijos Federaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikrasis visos rusų grupės okupuotoje Ukrainos teritorijoje vadas yra Rusijos armijos generolas Michailas Teplinskis. Apie tai rašo ukrainiečių žurnalistas Andrijus Caplienko.

Pasak žurnalisto, Rusijos Federacija padarė jį kaip tikrą „rusų karininką“, tačiau iš tikrųjų jis ir jo šeima yra rusai tik pagal pasus.

„Tipiškas pavyzdys mankurtų, pasiruošusių išsižadėti savo šaknų ir žudyti ukrainiečius, nepaisant to, kad jie patys yra ukrainiečiai. Tokių pavyzdžių Rusijos armijoje yra tūkstančiai“, – pažymėjo žurnalistas.

Kas žinoma apie generolą Teplinskį

TeplInskis kilęs iš Mospynės miesto, Donecko srities.

Teplinskis dalyvavo konflikte Padniestrėje, Čečėnijos karuose, Rusijos operacijoje Sirijoje ir invazijoje į Ukrainą. 2021 metais gavo generolo pulkininko laipsnį. Nuo 2022 metų jis yra Rusijos ginkluotųjų pajėgų, aktyviai dalyvaujančių kare prieš Ukrainą, vadas.

 

Jo brolis Dmitrijus Teplinskis pabėgo iš Ukrainos į Rusijos Federaciją, išvengdamas baudžiamojo persekiojimo. 2008 m. spalį jis gavo Drąsos ordiną už dalyvavimą Rusijos ginkluotųjų pajėgų kare prieš Sakartvelą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(6)
(2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: