[ŽT] Iš karto pasimato visos minos. Ukrainos sapieriai sugalvojo gudrią išminavimo taktiką (Video)  (3)

Ukrainos sapieriai kalbėjo apie naują išminavimo taktiką, rodydami filmuotą medžiagą apie savo darbą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos sapieriai sugalvojo gudrią išminavimo taktiką. Ši problema tapo ypač aktuali per Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą Ukrainos pietuose, kur priešas išmėtė milžinišką kiekį minų.

Sapieriai teigė, kad jiems dažnai tenka išvalyti teritoriją beveik rankiniu būdu, informuoja „Telegram“ kanalas „Ukraina 365“, remdamasis CNN istorija.

Pasak sapieriaus, 1,3 km ilgio linijoje Ukrainos išminuotojai pašalina apie 53 minas. Daugelis minų būna ištisomis „puokštėmis“, kai prie vieno sprogmens yra pritvirtinti dar keli.

Tokiose situacijose Ukrainos ginkluotosios pajėgos išminavimui naudoja bepiločius orlaivius su termovizoriumi. Tačiau jie veiksmingi tik naktį. Dieną minos ir granatos įkaista saulėje, o po saulėlydžio iš karto pasimato visos minos termovizoriuje.

 

Tačiau čia taip pat yra keletas niuansų. Metalas greitai atvėsta, o priešas nuolat medžioja Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dronus.

Nepaisant to, sapieriai sugeba judėti į priekį, pašalindami miną po minos.

Iki šiol Ukrainoje užminuota 200 tūkst. kv. km. Šių teritorijų išminavimas užtruks iki 10 metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(101)
(6)
(95)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)

Susijusios žymos: