Vos 2 komandos. Tai išgelbėjo Ukrainą. Atskleista paslaptis, kas įvyko karo pradžioje  ()

Anot Mykola Olesčuko, pirmasis įsakymas buvo duotas 03:20 – Ukrainos teritorijoje paskelbtas planas „Kilimas“, po kurio visi orlaiviai turėjo palikti šalies oro erdvę arba persikelti į artimiausią aerodromą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viso masto invazijos pradžioje Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų vadas Mykola Olesčukas išleido du pagrindinius įsakymus. Apie tai jis pasakojo teletono eteryje.

Pasak Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vado Mykolo Olesčuko, pirmasis įsakymas buvo duotas 03.20 val. Ukrainos teritorijoje buvo paskelbtas planas „Kilimas“, po kurio visi orlaiviai turėjo palikti šalies oro erdvę arba persikelti į artimiausią aerodromą.

„Savo akimis mačiau, kaip buvo išvalyta Ukrainos oro erdvė. Žodžiu, per 20 minučių oro erdvėje nebuvo nė vieno lėktuvo“, – prisimena karininkas.

Mykola Olesčukas davė antrą įsakymą 03:50. Tada į orą buvo pakelta visa Ukrainos karinė aviacija, nes buvo tikimasi, kad įsibrovėliai pirmiausia puls aerodromus, infrastruktūrą, priešlėktuvines sistemas ir radiolokacinę įrangą.

 

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas pažymėjo, kad tuo metu visa technika buvo išblaškyta, o daliniai keitė savo pozicijas.

„Mums pavyko išlaikyti ginklus ir įrangą, kurią turime dabar“, – apibendrino Mykola Olesčukas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(107)
(1)
(106)

Komentarai ()