Vakarai nerimsta. Ukrainai siūlo skandalingą būdą tapti NATO nare  (4)

Kai kurie Vakarų pareigūnai siūlo Ukrainai susitarimus dėl teritorinių nuolaidų karui užbaigti, tačiau jie neatitinka nei Kijevo, nei Maskvos tikslų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„The Wall Street Journal“ cituoja neįvardytus pareigūnus Vakaruose.

Anot leidinio, JAV ir jos pagrindinės Europos sąjungininkės, tokios kaip Vokietija, nori užkirsti kelią Rusijos pergalei, tačiau yra atsargios dėl išlaidų ir rizikos, susijusios su pagalba Ukrainai laimėti tiesiogiai.

Straipsnyje teigiama, kad privačiuose pokalbiuose daugelis Vakarų pareigūnų netiki, kad JAV ir jos sąjungininkės turi palikti Kijevui nuspręsti dėl galutinio tikslo – užbaigti karą.

Tarp jų yra nuogąstavimų, rašo „The Wall Street Journal“, kad Ukrainos „maksimalistiniai tikslai“ garantuoja nesibaigiantį karą, todėl jie norėtų pasiūlyti Ukrainai susitarimą, kad ši sutiktų su faktiniu tam tikros teritorijos praradimu mainais už narystę NATO ar ES.

 

Toks leidinio mąstymas paaiškinamas Vakarų noru suvaldyti konfliktą, kurio smūginės bangos jaučiamos pasaulio ekonomikoje, taip pat nežinomybe, kiek ilgai Vakarų rinkėjai palaikys dabartinį pagalbos Kijevui lygį ir netikėjimu, kad Ukraina galės visiškai išvyti Rusijos karius iš savo teritorijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(17)
(-12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (4)