[ŽT] Gali būti žiaurios pasekmės. Ką nuo scenos paskelbė Rusijos roko grupės lyderis (Video)  (1)

Populiari rusų roko grupė „Nogu svelo!“, tikriausiai, su Rusijos politikais nebesifilmuos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos roko grupės „Nogu svelo!“ lyderis Maksimas Pokrovskis savo pasirodymuose renka lėšas Ukrainai. Viena, vertus, tai neturėtų stebinti - Rusija yra didelė šalis ir joje dar tikrai yra sąmoningų žmonių. Tikrai yra ir tokių, kurie Ukrainos gynybą remia pinigais (nepamirškite ir rusų, kurie tiesiogiai kovoja Ukrainos pusėje). Tačiau Pokrovskio atvejis ypatingas - jis yra žinomas žmogus ir Ukrainą remia atvirai.

Apie tai jis paskelbė nuo scenos:

„Nogu svelo!“ grupė populiari nuo praeito amžiaus dešimtojo dešimtmečio. Ir grupės lyderis, daugelio dainų autorius ir atlikėjas Pokrovskis buvo didelis Rusijos valdžios gerbėjas - jis netgi parašė oficialų Rusijos delegacijos himną 2012-ųjų Londono olimpinėms žaidynėms. Jis pats tada lankėsi Londone, filmavosi su Rusijos ambasadoriumi.

 

Tačiau, kaip teigė pats, 2023 metais Pokrovskis patyrė „visiškai natūralų“ virsmą prieš karą nusiteikusiu menininku. Tiesa, prieš karą nukreiptas dainas jis dainavo ir 2022-aisiais. Rusijoje tokios nuotaikos yra nelegalios, todėl jis gali sulaukti labai grubaus teisėsaugos dėmesio. Ypač todėl, kad renka lėšas paramai Ukrainai. 2023 m. kovo 31 d. Rusijos teisingumo ministerija jį įtraukė į vadinamųjų „užsienio agentų“ registrą.

(116)
(2)
(114)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: