Netikėta žinia. Išpuolis Lietuvos pasienyje su Baltarusija  ()

„Manau, kad artimiausiu metu nustatysime šių veiksmų tikslą ir dalyvius.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš kelias dienas Baltarusijos ir Lietuvos pasienyje iš Baltarusijos teritorijos atvykę nepažįstami asmenys nupjovė du stulpus, ant kurių buvo pritvirtintos vaizdo stebėjimo kameros. Incidentas užfiksuotas Čepkelių raiste, kur dėl gamtinių sąlygų nėra fizinio barjero. Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadas Rustamas Liubajevas pasakojo, kokios versijos svarstomos ir ką ketina daryti Lietuvos pasieniečiai, rašo DELFI.

„Žalos atvejų buvo užfiksuota ir anksčiau. Tiesa, reikia pripažinti, kad kurį laiką jų ten nebuvo - paskutinį kartą buvo pernai, kai bandė sugadinti vaizdo stebėjimo kamerą Varėnos pasienio ruože “, - sakė Liubajevas.

Anot jo, dabar visos sistemos veikia. „Ši vieta yra ypatinga - rezervatas. Bet kokia veikla ten yra ribota, sunku ten patekti. Nėra fizinio barjero, spygliuotos vielos, sunkios gamtinės sąlygos“, – aiškino VSAT) vadas.

Dėl incidento Čepkeliuose pradėtas tyrimas. Svarstomos įvairios versijos. „Pradedant Lukašenkos režimo provokacijomis ir baigiant kontrabandininkų veikla. Ši sritis taip pat naudojama kontrabandai. Turime daug informacijos – su ja dirbame. Manau, kad artimiausiu metu nustatysime šių veiksmų tikslą ir dalyvius“, - pažymėjo Liubajevas.

 

Jis taip pat pažymėjo, kad incidento tikslas galėjo būti  patikrinimas, kaip gerai apsaugota Lietuvos siena uždarius du postus: „Yra tokia versija. Tačiau tyrimas duos atsakymus“.

Lietuvos pasieniečių vadovas neatmeta, kad ateityje gali kilti ir daugiau provokacijų – didelės nelegalių migrantų grupės ar žala infrastruktūrai. Dėl to dirbti šioje srityje buvo įdarbinta daugiau darbuotojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(5)
(12)

Komentarai ()