Laukiama galingos Prigožino sensacijos. „Už kelių dienų...“  ()

Spekuliacijos apie Prigožino mirtį nesibaigia.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-26 Laukiama galingos Prigožino sensacijos. „Už kelių dienų...“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 23 d. Rusijoje sudužo Prigožino lėktuvas. Žuvo visi įgulos nariai ir keleiviai. Žiniasklaida, remdamasi šaltiniais ir „Rosaviacija“, patvirtino, kad lėktuve buvo samdinių lyderis. Tačiau ne visi tiki jo žūtimi.

Pagal vieną iš versijų, Prigožinas antrą kartą inscenizavo savo mirtį. Žurnalistai pabrėžia, kad vis dar nėra oficialaus patvirtinimo apie jo mirtį, nors po nepavykusio bandymo maištauti jis atvirai konfliktavo su prezidentu Vladimiru Putinu.

Jei Prigožinas vis dar gyvas, tai nebus pirmas kartas, kai jis „prisikelia iš numirusių“. Pastarąjį kartą nuo jo „mirties“ iki pasirodymo viešumoje praėjo trys dienos. Tuo metu Konge sudužo karinis lėktuvas „An-27“. Aviakatastrofa įvyko 2019 m., o „Wagner“ vadovas buvo paskelbtas mirusiu. Vėliau paaiškėjo, kad „katastrofai pasmerkto lėktuvo keleivis“ yra gyvas.

Keiras Gilesas iš analitinio centro „Chatham House“ pabrėžė, kad keli žmonės esą keitė pavardę į Prigožino, kad nuslėptų savo keliones ir apsisaugotų nuo nužudymo.

„Nenustebkite, jei netrukus jis pasirodys naujame vaizdo įraše iš Afrikos“, - ragino analitikas.

Laikraštis „Daily Mail“ taip pat palaikė teoriją teigdamas, kad per lėktuvo katastrofą tikriausiai žuvę Prigožinas ir jo pavaduotojas Dmitrijus Utkinas juokavo apie savo mirtį. Visų pirma jie sakė, kad mirtis nėra pabaiga, ir „mes visi pateksime į pragarą“.

 

Žurnalistai užsiminė, kad Rusijos Federacijos tyrimų komitetas ne tik patvirtino 10 žmonių žūtį po paieškos operacijos, bet ir nepaminėjo „Wagner“ vadovo.

Susidomėjimą šia versija sustiprino ir antrojo su Prigožinu siejamo lėktuvo skrydžiai. Po lėktuvo katastrofos jis skriejo virš Maskvos, o po to išskrido į užsienį. Kai kurios žiniasklaidos priemonės informavo, kad verslininkas turėjo įprotį dėl saugumo registruotis vienam skrydžiui, bet skristi kitu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(14)
(37)

Komentarai ()