„Okupantai lenda po žeme.“ ISW skelbia netikėtus įvykius  ()

Okupantai ėmėsi naujų priemonių prieš Ukrainos ginkluotąsias pajėgas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo studijų instituto (ISW) analitikai praneša, kad okupantai ėmėsi naujų priemonių prieš Ukrainos ginkluotąsias pajėgas.

ISW nurodė, kad Rusijos armija perkėlė savo štabą už daugumos Ukrainos smogiamųjų sistemų ribų, taip pat įrengė vadovavimo postus giliau po žeme ir už gerai įtvirtintų gynybinių pozicijų.

Analitikai pažymėjo, kad rusai pagerino vadovybės ryšius su vadavietėmis ir daliniais. Jie nutiesė lauko kabelius ir pradėjo naudoti saugesnį radijo ryšį. Tačiau bataliono lygmeniu jautri informacija vis dar perduodama nesaugiais kanalais.

Okupantai vis dar negali sukurti horizontaliai integruotos komandų struktūros, kuri leistų akimirksniu keistis duomenimis tarp įvairių padalinių. Karo studijų institutas aiškina, kad mūšiuose dalyvauja ir reguliarūs, ir nereguliarūs daliniai, kurie dažnai kovoja kartu ir atskirai nuo atitinkamų pagrindinių junginių.

 

Užpuolikai pagerino vieno elektroninio karybos sistemos įrenginio aprėptį. Būtent jie ir kelia problemų Ukrainos dronams. Tokių sistemų koncentracija yra maždaug 10 elektroninio karo sistemų kas 20 fronto linijos kilometrų. Taip pat prireikus jie gali pritraukti papildomų lėšų.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(28)
(-24)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: