„Nei vienam iš šių scenarijų laikas dar neatėjo.“ Kada baigsis karas  ()

Ukrainoje jau daugiau nei pusantrų metų vyksta karas. Jungtinių Amerikos Valstijų Generalinio štabo viršininkas generolas Markas Milley įvardijo tris jo pabaigos scenarijus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kontrpuolimas tęsiasi keturis mėnesius. JAV Generalinio štabo viršininkas generolas Markas Milley nemato perspektyvos artimiausiu metu užbaigti šį karą.

Jo teigimu, nė viena konflikto pusė kol kas nėra pasirengusi nusileisti, nes dar nepasiekė savo politinių tikslų karinėmis priemonėmis. Milley yra įsitikinęs, kad karas tęsis tol, kol rusai ar ukrainiečiai nepasieks norimo rezultato karinėje akistatoje. Taigi, pirmieji du karo pabaigos scenarijai - Ukrainos pergalė arba Rusijos pergalė.

Egzistuoja ir trečias karo užbaigimo variantas – abi pusės pripažįsta, kad karinėmis priemonėmis negali pasiekti savo tikslų ir sutinka derėtis dėl taikos.

 

Milley pažymėjo, kad „nė vienam iš šių scenarijų laikas dar neatėjo.“

Jis pridūrė, kad Ukrainos laukia sunkus uždavinys: fronto linija yra didelė, o oro sąlygos artėjant žiemai ims blogėti. „Taigi, ukrainiečių laukia sunki kova. Tai dar ne pabaiga“, – pažymėjo generolas.

(4)
(2)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: