Sensacinga žinia. Į „Wagner“ grįžta Prigožinas. ISW skelbia, kas vyksta  (1)

Kovotojai vėl gali tapti rimta grėsme.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagner“ gali vėl kelti rimtą grėsmę Ukrainos kariuomenei, jei ji konsoliduosis su vienu lyderiu ir taps pavaldi Rusijos gvardijai arba Rusijos gynybos ministerijai. Tarp potencialių lyderių yra Jevgenijaus Prigožino sūnus Pavelas.

Tai teigiama Karo studijų instituto (ISW) analitikų ataskaitoje.

„Wagner“ statusas lieka neaiškus, o samdiniai išsibarstę po kelias skirtingas šalis“, – pažymima ataskaitoje.

Tačiau rugsėjo 29 d. Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas susitiko su buvusiu „vagneriečių“  vadu ir dabartiniu Rusijos gynybos ministerijos darbuotoju Andrejumi Troševu ir paskelbė, kad dalyvaus formuojant naujus savanorių būrius, atliekančius kovines misijas pirmiausia Ukrainoje.

Kai kurie „Wagner“  atstovai neigiamai sureagavo į šį pareiškimą ir ėmė teigti, kad J. Prigožino vietą turėtų užimti jo 25 metų sūnus Pavelas. Vienas iš kanalų pranešė, kad jis tariamai derasi su Rusijos gvardija dėl samdinių perdavimo jų vadovybei.

„Gerai žinomas šaltinis, susijęs su „Wagner“, sakė, kad kovotojams nereikės pasirašyti sutarčių su Rusijos gynybos ministerija ir kad grupė išsaugos savo pavadinimą, simbolius, ideologiją, vadovavimą, kontrolę ir esamus standartinius veiklos principus“, – rašo analitikai. 

 

Rusijos viešai neatskleistas šaltinis teigė, kad Pavelas Prigožinas nėra nepriklausomas žaidėjas, bet yra veikiamas „Wagner“  saugumo tarnybos vadovo Michailo Vatanino.

Kitas „Wagner“  palankus šaltinis rugsėjo 30 d. tvirtino, kad Rusijos gvardijos vadas Viktoras Zolotovas svarsto galimybę leisti privačios grupuotės elementams prisijungti prie Rusijos gvardijos kaip atskiro dalinio.

„Krašto apsaugos ministerija bet kuriuo atveju turėtų aprūpinti dideles, atkurtas Rusijos gvardijai pavaldžias pajėgas įranga ir medžiagomiis, nes Rusijos gvardija neturi materialinės ir techninės infrastruktūros, kad galėtų tai padaryti pati“, – pažymėjo ISW.

 

Analitikai teigė, kad peržiūrėjo savo skaičiavimus, pagrįstus šiais duomenimis, ir dabar mano, kad „Wagner“  gali vėl tapti rimta grėsme.

„Pradinis įvertinimas bus negaliojantis, jei jie vėl įsitvirtins kaip nuoseklus ir platus Rusijos vyriausybės vadovaujamas subjektas, turintis veiksmingą centrinę vadovybę“, – pažymėjo ISW.​

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(35)
(-22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)