„Planuojame vykdyti.“ Karšti įvykiai Vilniuje. Kas nuspręsta dėl Baltarusijos  ()

Europos šalių vidaus reikalų ministerijų vadovai patvirtino bendrą veiklos formatą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vilniuje baigėsi Lenkijos, Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Norvegijos ir Ukrainos Vidaus reikalų ministerijų vadovų susitikimas. Tai buvo Lenkijos ir Baltijos šalių vidaus reikalų ministrų derybų, vykusių šių metų rugpjūčio 28 dieną, tąsa Lenkijos pusės iniciatyva.

Lietuvos pusės kvietimu susitikime dalyvavo ir Ukrainos vidaus reikalų ministras Ihoris Klymenko.

Lietuvos vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė pranešė, kad Lenkija, Lietuva, Latvija, Estija, Ukraina, Suomija ir Norvegija susitarė surengti bendras regionines pratybas Varšuvoje, skirtas išbandyti Varšuvoje sukurtus algoritmus, skirtus sprendžiant sienos su Baltarusija uždarymu. Pasak jos, būtų tikrinama, „kaip galėtų tas algoritmas suveikti tokių regioninių pratybų metu“.

„Tie dalykai yra numatyti ir mes tą dalyką planuojame vykdyti“, – sakė ji.

Pasak Bilotaitės, Europos šalių vidaus reikalų ministerijų vadovai šiandien patvirtino bendrą veiklos formatą.

„Šiandien buvo aptartas bendresnis kontekstas situacijų galimų ir šiandien mes tikrai patvirtinome, kad tas formatas, kuris buvo Varšuvoje, ir tas mūsų bendras veikimas buvo labai rimtas signalas pirmiausia Baltarusijai, ir jie tikrai tą pajuto, kad mes esame tikrai labai rimtai pasirengę veikti išvien, koordinuotai“, – kalbėjo Bilotaitė.

 

Rugpjūtį Varšuvoje su Baltarusija ir Rusija besiribojančių ES šalių vidaus reikalų ministerijų derybos buvo susijusios su hibridinėmis grėsmėmis, sienų apsauga ir nelegalia migracija. Tada buvo sutarta dėl sienos su Baltarusija uždarymo tvarkos.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(88)
(3)
(85)

Komentarai ()