Pažeidžia Ženevos konvenciją. Žiauru, ką su Ukrainos belaisviais daro Rusija  (1)

Konvencijoje teigiama, kad „joks karo belaisvis negali būti siunčiamas į vietoves, kuriose jis gali būti apšaudytas kovos zonoje, ar laikomas tokiose vietose, kur jis gali būti apšaudytas“, ir negali būti verčiamas dirbti „sveikatai kenksmingomis ar pavojingomis darbo sąlygomis“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-28 Pažeidžia Ženevos konvenciją. Žiauru, ką su Ukrainos belaisviais daro Rusija  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos valdžia verčia ukrainiečius karo belaisvius prisijungti prie „savanorių dalinių“, kurie kovos Ukrainoje.

Apie tai praneša ISW.

Analitikai pastebi, kad tai akivaizdus Ženevos konvencijos pažeidimas.

Spalio 27 d. Rusijos žiniasklaida pranešė, kad Bohdano Chmelnickio savanorių batalionas „užverbavo“ apie 70 ukrainiečių karo belaisvių iš įvairių Rusijos kolonijų, pradėjo mokymus ir, pasibaigus mokymams, bus dislokuotas į nenustatytą fronto linijos atkarpą.

Analitikai pabrėžia, kad karo belaisvių privertimas dalyvauti karo veiksmuose yra Ženevos konvencijos pažeidimas. Konvencijoje teigiama, kad „joks karo belaisvis negali būti siunčiamas į vietoves, kuriose jis gali būti apšaudytas kovos zonoje, ar laikomas tokiose vietose, kur jis gali būti apšaudytas“, ir negali būti verčiamas dirbti „sveikatai kenksmingomis ar pavojingomis darbo sąlygomis“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(11)
(-4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: