Skaudi tema Kyjivui. JAV ir ES veda slaptas derybas su Ukraina  (1)

Amerikos ir Europos pareigūnai ėmė diskutuoti apie Ukrainos ir Rusijos Federacijos derybų galimybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV ir ES pareigūnai su Ukraina pradėjo privačiai diskutuoti apie galimų derybų su Rusija klausimą, spėjama, kad kalbama dėl teritorinių Ukrainos nuolaidų.

Tai pranešė „NBC News“.

Remdamasis pareigūnų žodžiais, leidinys pažymi, kad šiuose pokalbiuose buvo labai plačiai diskutuojama, ko Ukrainai gali tekti atsisakyti, kad būtų pasiektas susitarimas su Rusijos Federacija.

Viena iš šių diskusijų vyko paskutiniame susitikime dėl Ukrainos gynybos „Rammstein“ formatu. Šaltinių teigimu, šios diskusijos atspindi situaciją fronte ir politinę situaciją Europoje bei JAV.

Amerikos ir Europos pareigūnai ėmė diskutuoti apie Ukrainos ir Rusijos Federacijos derybų galimybę, atsižvelgdami į tai, kad karas atsidūrė aklavietėje, taip pat abejonių dėl galimybės toliau padėti Ukrainai.

Amerikiečių televizijos kanalas tvirtina, kad JAV vyriausybei rūpi, kiek sumažėjo dėmesys karui Ukrainoje po naujo eskalavimo Artimuosiuose Rytuose. Dėl tokio pasikeitimo Ukrainai gali būti sunkiau gauti papildomos pagalbos.

 

Pareigūnai taip pat mano, kad Ukraina turės iki metų pabaigos arba šiek tiek daugiau, kol diskusijos apie taikos derybas taps garsesnės. Tuo pačiu metu, kaip pažymėjo šaltiniai, JAV prezidento Joe Bideno administracija nemato ženklų, kad Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas būtų pasirengęs deryboms.

JAV pareigūnai mano, kad V. Putinas sąmoningai laukia, kol Vakarai nuvargs arba tęs kovą, kol JAV ir jos sąjungininkės neteiks finansinės paramos Ukrainai arba kol pagalba ukrainiečiams taps per brangi.

Verta paminėti, kad invazijos pradžioje Ukraina ir Rusija surengė keletą derybų raundų. Tačiau šiuo metu yra „pertrauka“.

 

Prezidentas Volodymyras Zelenskis ir kiti vyriausybės pareigūnai pabrėžė, kad Ukraina negrįš prie derybų stalo, kol Maskva neišves savo karių.

„The Washington Post“ neseniai pranešė, kad Ukrainos ir Rusijos delegacijos diskutuoja apie tris klausimus: keitimąsi karo belaisviais ir žuvusių karių palaikais, laivybą Juodojoje jūroje ir deportuotų ukrainiečių vaikų grąžinimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(7)
(-3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: