„Į priekį žengsime greičiau“. Zelenskis keičia karo strategiją. Kas vyksta  ()

Prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad Ukraina svarsto keisti savo karinę strategiją, ir pakartojo, kad karas nepasiekė aklavietės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Zelenskis tai pasakė interviu laidai „Susitikimas su spauda“ per NBC naujienų kanalą.

Prezidentas pažymėjo, kad Ukraina svarsto galimybę keisti savo strategiją.

„Mūsų kariškiai rengia skirtingus planus, įvairias operacijas, siekdami greičiau judėti į priekį ir smogti netikėtą smūgį Rusijos Federacijai...

Rusai manė, kad sumuš mus, bet taip neatsitiko... Nemanau, kad tai aklavietė“.

Zelenskis pripažino, kad Ukrainos pažanga kare buvo lėta ir kad „yra nuovargis“ dėl ilgo konflikto. Tačiau jis tvirtina, kad Ukrainos kariuomenė „vis dar yra labiau motyvuota nei bet kurie rusai, atvykę į Ukrainą mūsų nužudyti“.

Komentuodamas „NBC News“ informaciją, kad Jungtinių Valstijų ir Europos Sąjungos pareigūnai pradėjo diskutuoti su Ukraina apie galimybę surengti taikos derybas su Rusija, Zelenskis sakė:

 

„Aplink mus yra daug skirtingų balsų. Išgirdau daug įvairių balsų ir konkrečių pasiūlymų. Bet šiai dienai aš neturiu ryšių su Rusija, o ji žino mano poziciją, tokia yra mano šalies, mūsų žmonių pozicija – mes nenorime turėti dialogo su teroristais... Nesu pasiruošęs kalbėtis su teroristais, nes jų žodis yra bevertis. Negalime pasitikėti teroristais, nes teroristai visada grįžta“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(96)
(5)
(91)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()