[ŽT] „128-oji brigada. Mes gedime.“ Visos Ukrainos skausmas. Rada oficialiai skelbia, kas nutiko (Video)  (1)

Rada paskelbė per „Iskander“ smūgį žuvusių 128-osios brigados karių skaičių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos „Iskander“ pataikius į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 128-osios brigadą, žuvo 28 kariai, sako deputatas O. Kučerenko.

Rusija atakavo Zaporožės srities mieste, esančiame prie fronto linijos.

Šį skaičių lapkričio 5 dieną feisbuke paskelbė Aukščiausiosios Rados deputatas iš Batkivščinos partijos Oleksijus Kučerenko. „28 žuvę. 53 sužeisti. 128-oji brigada. Mes gedime“, - rašė liaudies deputatas.

Verta paminėti, kad tragedija su 128-ąja brigada sukėlė aštrią Ukrainos visuomenės reakciją. Taip nutiko ir dėl to, kad vienas karininkas Raketų pajėgų ir artilerijos dienos proga pasveikino ir įteikė apdovanojimus kariams. Tai kategoriškai nepriimtina karo sąlygomis, ypač fronto linijos gyvenvietėse.

Rusai, pirminiais duomenimis, bepiločiu orlaiviu nustatė karių koncentraciją ir smogė raketa „Iskander“. Žinoma, kad per ataką buvo sužeisti ir civiliai.

 

Ukrainos gynybos ministras Rustemas Umerovas sakė, kad tyrimą atliks Ukrainos gynybos ministerijos inspekcija. Jis pažadėjo aukų artimiesiems ir draugams pateikti „sąžiningus atsakymus“ apie tai, kas iš tikrųjų atsitiko ir kas kaltas dėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karių žūties.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(6)
(3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: