Savo namuose žuvo Zalužno padėjėjas. Zalužno reakcija. Kas vyksta  ()

Valerijaus Zalužnio teigimu, sprogmenys buvo dovanų dėžutėje. Žiniasklaida rašo, kad tai buvo dėžutė su buteliu ir stiklinėmis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-11-06 Savo namuose žuvo Zalužno padėjėjas. Zalužno reakcija. Kas vyksta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kijevo srities Chayki kaime viename namų ūkyje sprogo granata. Žuvo kareivis. Jo sūnus taip pat buvo sužeistas. 

Kaip pranešė Vidaus reikalų ministerijos atstovė spaudai Mariana Reva, tragiškas incidentas įvyko dėl neatsargaus elgesio su šaudmenimis.

Chayki kaime dėl neatsargaus elgesio su amunicija savo namuose žuvo 39 metų kariškis. Jo 13 metų sūnus buvo sunkiai sužalotas ir paguldytas į ligoninę. Policija dirba. Namuose dar buvo kario žmona ir dukra. Pirminiais duomenimis, jos nenukentėjo“, – sakė ji.

Leidinio duomenimis, žuvusysis buvo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado Valerijaus Zalužno padėjėjas Genadijus Častjakovas.

Patalpų apžiūros metu teisėsaugininkai aptiko dar 5 granatas.

„Espresso“ rašo, kad, anot žuvusio vyro žmonos, jis atvyko su dovanomis gimtadienio proga. Vieną jų atidarant nugriaudėjo sprogimas. Tikriausiai tai buvo dėžutė su buteliu ir stiklinėmis.

Ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas patvirtino savo padėjėjo mirtį.

 

„Šiandien, tragiškomis aplinkybėmis, per gimtadienį, šeimos rate mirė mano padėjėjas ir artimas draugas majoras Genadijus Častjakovas. Vienoje dovanų sprogo nežinomas sprogmuo. Liko žmona ir keturi vaikai. Mano giliausia užuojauta šeimai. Nuo pat invazijos pradžios Genadijaus man buvo patikimas petys, visą savo gyvenimą pašventęs Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms ir kovai su Rusijos agresija. Priežastys ir aplinkybės bus nustatytos ikiteisminio tyrimo metu“, – rašė generolas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(28)
(-17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()