„2055 metais pasaulis supras, kad Rusiją reikėjo sunaikinti, kol buvo galimybė“  ()

Jei Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui pavyks užgrobti Ukrainą, vos po šešerių metų Rusija gali pradėti karą prieš NATO.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-11-27 „2055 metais pasaulis supras, kad Rusiją reikėjo sunaikinti, kol buvo galimybė“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu formuojasi ašis – Rusija, Iranas, Šiaurės Korėja, kurią palaiko sąlyginai neutrali Kinija, tad pasaulis atsidūręs ant Trečiojo pasaulinio karo slenksčio, o po kelių dešimtmečių Vakarai supras, kad buvo būtina sunaikinti Rusiją dabar, o ne bandyti su ja susitarti.

Apie tai interviu OBOZ.UA pasakojo Ukrainos karo veteranas atsargos majoras Oleksijus Hetmanas.

Anot jo, Vokietijos analitikai jau tvirtina, kad jei Putinui pavyks užgrobti Ukrainą, po šešerių metų Rusija galės ruoštis karui su NATO šalimis.

„Visiškai gali būti, kad tai bus Baltijos šalys ar Lenkija. Anksčiau ar vėliau Putinas įsivels į konfliktą su NATO šalimis, nes Kremliaus propaganda nuolat pabrėžia, kad Rusija kariauja su šiuo bloku. Tikriausiai Putinas gali pradėti nuo Lietuvos, nes nori prakirsti sausumos koridorių į Kaliningradą – sąlyginį Suvalkų koridorių“, – sakė Hetmanas.

Jis pabrėžė, kad tolesnė įvykių raida priklausys nuo to, ar NATO tikrai stos į gynybą Aljanso valstybės išpuolio atveju pagal Chartijos 5 straipsnį. Juk parašyta taip, kad bloko šalys privalo tartis, bet tiesioginio įsipareigojimo nedelsiant įsitraukti į karo veiksmus nėra.

„Iš esmės Rusija nepajėgi kariauti su JAV, nes Amerikos karinė galia yra tokia, kad Rusijai ten nėra jokių šansų. Bet ar JAV tuoj pat įsitrauks į šį karą, net kai rusai bandys pulti vieną iš Aljanso šalių narių nesu šimtu procentų tikras. Pradžioje tai gali būti kažkokia pagalba ginklais, arba ribotas kontingentas ar dar kažkas. Manau Putinas būtų griebęsis tokios agresijos anksčiau. Bet jis įstrigo Ukrainoje ir dabar jam reikia laiko pasiruošti“, – mintimis dalijosi Hetmanas.

Šiuo metu, jo įsitikinimu, aktyviai formuojasi „blogio ašis“: Rusija – Iranas – Šiaurės Korėja. Tylią paramą šioms šalims teikia sąlyginai neutralią poziciją deklaruojanti Kinija. Todėl, Hetmano teigimu, Trečiasis pasaulinis karas, kurį išjudins minėtos šalys, praktiškai neišvengiamas. Jos pradžia atidedama tik todėl, kad ašies šalys dar neįgijo pakankamai galios ir tik kaupia savo ginklus ir pajėgas.

 

„Jei pažiūrėtume į dabartinę situaciją pasaulyje tolimoje ateityje, pavyzdžiui, 2055 m., bus padaryta išvada, kad Rusija turėjo būti sunaikinta 2022 m., kol buvo tokia galimybė. Tačiau mes ir toliau kalbame apie kažkokius susitarimus. Esu tikras, kad kuo vėliau civilizuotas pasaulis įsitrauks į karą prieš Rusijos Federaciją, tuo bus didesni nuostoliai“, – sakė atsargos majoras.

Tuo pat metu Vakarų Ukrainos partneriai dar neturi galutinio supratimo apie pasaulį tykantį pavojų. Būtent todėl jie Ukrainai pagalbą teikia itin dozuotai ir po didelių abejonių. Prireikė metų, kol Vakarai sutiko perduoti lėktuvus Ukrainos kariuomenei, ir net tie – toli gražu ne patys moderniausi. O tolimojo nuotolio raketų – to paties „Taurus“ – perdavimo klausimas vis dar pakibęs ore.

 

„Visos šios dvejonės suteikia Rusijai laiko pastatyti ekonomiką ant karinių vėžių. Ji jau turi galimybę sukurti bent tris branduolines bombas. Ji jau kuria naujausias hipergarsines raketas ir pan. Tas pats pasakytina ir apie Šiaurės Korėją, kuri jau yra paleido palydovą į kosmosą. Taigi ašis jau susiformavusi ir tik stiprės. Negaliu sakyti, kad mūsų Vakarų partneriai to nemato. Jie tiesiog nenori tikėti, kad susiformavo blogio ašis ir ją reikia sunaikinti. Negalima su jais derėtis, nes jų tikslas yra sugriauti civilizuotą pasaulį. Šių grėsmių fone JAV prezidento rinkimai turėtų tapti antraeiliais klausimais. Tai ne pesimistinės prognozės, o tikrovė“, - reziumavo Hetmanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(77)
(7)
(70)

Komentarai ()