[ŽT] „1500 raketų, kurių nuotolis yra nuo 1000 iki 5500 km.“ JAV rengiasi atsiųsti „Tomahawk“  ()

Pirmą kartą nuo Šaltojo karo laikų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV stiprina savo karinius pajėgumus Azijoje, kad galėtų veiksmingai reaguoti kilus krizei Taivane ar Pietų Kinijos jūroje. Iki 2024 metų regione bus dislokuotos vidutinio nuotolio raketos. Tokie ginklai čia pasirodys pirmą kartą nuo Šaltojo karo laikų.

Tai sakė JAV kariuomenės Ramiojo vandenyno atstovas Robas Phillipsas pokalbyje „Nikkei“.

Svarstomos galimybės dislokuoti antžemines sparnuotąsias raketas „Standard Missile-6“ (SM-6) ir „Tomahawk“. Apskaičiuota, kad šių raketų nuotolis yra nuo 500 iki 2700 kilometrų.

Pašnekovas pridūrė, kad JAV reikia priemonių, kurios leistų smogti svarbiems taikiniams žemyne ​​ir vandenyse, kad būtų galima reaguoti į krizę regione. Taigi šių raketų dislokavimas bus pirmasis po to, kai 2019 metais pasibaigė INF sutartis, kurią Vašingtonas ir Maskva pasirašė 1987 m., draudžianti kurti ir turėti antžeminius raketinius ginklus, kurių nuotolis yra nuo 500 iki 5500 km.

 

Tuo pat metu Kinija toliau plėtė savo arsenalą INF sutarties metu. Pentagonas skaičiuoja, kad Kinijos kariuomenė dabar turi apie 1500 raketų, kurių nuotolis yra nuo 1000 iki 5500 km.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(9)
(46)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: