Tokio pragaro nebuvo seniai. Kas vyksta Bachmute  ()

Pastarosiomis dienomis padėtis Bachmuto spylinkėse Ukrainos gynėjams tapo sudėtingesnė. Rusų okupantai visą parą vykdo artilerijos apšaudymus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

93-osios brigados karys Andrijus Babičevas pažymėjo, kad Bachmuto apylinkėse rusai pajudėjo į Bohdanivkos pakraštį.

„Paskutinės trys dienos Bachmuto sektoriuje buvo labai pragariškos, seniai taip nebuvo. Visą parą vyksta artilerijos apšaudymas iš abiejų pusių. Temperatūra minusinė, purvas užšalęs, oras giedras, o tai palanku geram artilerijos ir dronų darbui. Šiuo metu priešas labai pasistūmėjo į priekį ir spaudžia mus prie Bohdanivkos, esančios į pietus nuo Bachmuto ir Chromovo. Priešas praktiškai pasiekė Bohdanivkos pakraštį, ten vyksta labai įnirtingos kovos. Ukrainos ginkluotosios pajėgos gilinasi į okupacines pajėgas, bet rusai ten nuolat papildo karius. Nežinau, kiek sviedinių reikia, kad juos visus sunaikintume“, – sakė jis.

Pasak kario, pėstininkai dirba abiejose pusėse, tačiau įsibrovėliai karių skaičiumi stipriai lenkia ukrainiečius.

 

„Priešas taip pat naudoja aviaciją ir „Lancet“ dronus. Artilerija glaudžiai dirba tiek mūsų, tiek priešo pusėje, niekas nenori trauktis. Čia jau esame gynyboje. Kartais vietovė keičia rankas kelis kartus per dieną. Vieną savaitę mums pasisekė netoli Kliščivkos. Ukrainos ginkluotosios pajėgos atkovojo pozicijas, kur priešas veržėsi pirmyn, gynyba ten stipri“, – sakė Babičiovas.

 

(11)
(3)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: