[ŽT] „50 000 tonų. Iš Rusijos.“ Tai neįtikėtina. Ką gabena Vokietijos laivas į didžiausią JAV Norfolko karinę bazę (Foto, žemėlapis)  (4)

Į Norfolką atvyko Vokietijos tanklaivis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į didžiausią JAV Norfolko karinio jūrų laivyno bazę, esančią Atlanto vandenyno pakrantėje, nepaisant šių metų vasario 5 dieną įvesto embargo, Vokietijos tanklaivis AVENCA iš Novorosijsko atgabeno 50 tūkst. tonų naftos produktų.

Apie tai feisbuke pranešė „Juodosios jūros strateginių studijų instituto“ ir „BlackSeaNews“ leidinio atstovas Andrijus Klymenko.

Anot jo, tanklaivis, plaukiojantis su Liberijos vėliava, priklauso Vokietijos įmonei „Chemikalien Seetransport GmbH“ (CST). Jis išplaukė iš Novorosijsko uosto lapkričio 13 d., o į Norfolką atvyko gruodžio 7 d. Klymenko pažymi, kad Europos Sąjunga uždraudė savo įmonėms pirkti rusiškus naftos produktus ir gabenti juos jūra į bet kurią pasaulio šalį.

 

Norfolkas yra pagrindinė Amerikos laivyno bazė ir didžiausias karinis uostas pasaulyje. Jame yra 75 laivai, įskaitant lėktuvnešius, taip pat 134 orlaivių, amunicijos ir kuro sandėliai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(29)
(-21)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (4)

Susijusios žymos: