„Mažiausiai 20 metų. Turime ginti savo interesus.“ Neįtikėtina. Ką ruošia Lenkija Ukrainai  ()

Varšuva „negali sustabdyti kai kurių procesų“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos vyriausybė pradėjo kalbėti apie Ukrainos žemės ūkio eksporto blokadą mažiausiai 20 metų su galimybe, jei Kyjivui pavyks tapti visateise ES nare.

Kaip per radiją „RMF24“ pažymėjo Lenkijos žemės ūkio viceministras Michalas Kolodziejczakas, anksčiau Vokietija tą patį padarė su Varšuva, apsaugodama savo rinką nuo naujos kaimynės Europos Sąjungoje prekių.

Turime ginti savo interesus, taip padarė Vokietija, kai Lenkija įstojo į ES, tada lenkų darbo rinka buvo uždaryta aštuoneriems metams“, – sakė jis.

Pasak jo, vyriausybė turi pabrėžti, kad Ukrainos prekės (ir neapdorotos, ir perdirbtos) yra „netinkamos“ Lenkijos rinkai.

„Jos (prekės – red.) nepasieks Lenkijos, pavyzdžiui, praėjus 20 metų po to, kai Ukraina įstos į ES“, – siūlė Kolodziejczakas.

 

Komentuodamas Ukrainos narystės ES klausimą, pareigūnas patikslino, kad Varšuva „negali sustabdyti kai kurių procesų“. Jis mano, kad Kyjivo kelias į bloką bus ilgas. Lenkija turėtų išnaudoti šį laiką pasiruošimui.

Pasak viceministro, Ukrainos ūkininkų rinka yra sutelkta 95 didžiausių žemės ūkio valdų valdžioje. Jie valdo pusę Ukrainos dirbamos žemės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(29)
(-23)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: