„Tai didžiulė problema.“ Situacija labai pavojinga. Karys pakraupęs, ką pamatė Vakarų Ukrainoje (Video)  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojas J. Ievlevas atsakė į klausimą, ko trūksta Ukrainai, kad šiandien laimėtų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiandien baisiausia Ukrainos problema – pilietinės visuomenės ir kariuomenės vienybės atotrūkis, pasiekęs neigiamą piką.

Tokią nuomonę išsakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karys Jevhenas Ievlevas interviu su Vasilijumi Golovanovu metu „YouTube“ kanalui „News Factory“.

„Tai mano asmeninis įspūdis. Taip, vis dar yra daug žmonių, kurie padeda kariuomenei. Bet jei 2022 m. kovo - balandžio mėn., galima sakyti, kad kovojo ne 600 000 žmonių, o visi 40 000 milijonų, šiandien taip sakyti negalima“, – pastebėjo kariškis.

J. Ievlevas papasakojo ir apie neseniai jam nutikusį iliustratyvų atvejį: „Pirmą kartą per dvejus metus atostogavau. Penkioms dienoms išvykau į Vakarų Ukrainą ir prisijungiau prie vieno iš vietinio kurorto pokalbių, kad susigaudyčiau, nes buvo pirmas kartas, kai grįžau iš atostogų, šiame pokalbyje vaikinai pradėjo susirašinėti ir klausinėti, kaip išsisukti, kad negautų šaukimo.

Parašiau: „Ar ne gėda klausti tokių klausimų?“ - dėl to gavau krūvą neigiamų atsakymų“. Tuomet Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojas pabrėžė, kad būtent šis įvykis jo gyvenime atvėrė akis nemaloniai tiesai. Šiandien tarp daugumos Ukrainos visuomenės ir kariuomenės yra ne tik griovys, bet ir krokodilai.

 

„Todėl atsakymas į klausimą, ko trūksta pergalei, slypi ne technologijose. Ačiū Dievui, tie, kurie mums atveža techniką, ateina ir padeda kuo tik reikia. Tačiau pilietinės visuomenės parama ir tikėjimas Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis krenta. Tai yra būtiniausias dalykas, kurį šiandien reikia taisyti“, – reziumavo J. Ievlevas.

Tada kariškis patarė kiekvienam ukrainiečiui prieš einant miegoti užduoti sau klausimą: „Ką aš šiandien padariau, kad laimėtume šį karą?“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(124)
(1)
(123)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()