Kai ką dar teks padaryti, kad Ukraina galėtų naudoti F-16  ()

Ukrainos partneriai yra pasiruošė aprūpinti Ukrainą naikintuvais F-16, tačiau vis dar vykdomos priemonės, skirtos pasirengimui efektyviam jų naudojimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos oro pajėgų atstovas Jurijus Ihnatas paaiškino, kad Ukraina dar turi šį tą padaryti, kad galėtų efektyviai priimti F-16 naikintuvus.

Partneriai yra pasirengę suteikti mums šias galimybes. Kyla klausimas, ar viskas yra paruošta jų darbui Ukrainoje. Gana dažnai matome visokias laiko juostas ar prognozes, ateinančias iš skirtingų šalių ar ekspertų. Aišku, kad reikia paruošti viską, įskaitant pilotus, infrastruktūrą ir techninės priežiūros inžinierius. Yra ir kitų veiksnių, kurie nėra taip plačiai aptariami“, – sakė Ihnatas.

Jis pabrėžė visapusišką Ukrainos oro pajėgų požiūrį į naujų daugiafunkcinių orlaivių dislokavimą šalyje ir jų kovinį panaudojimą.

„Žinoma, galite išvysti Europos lyderių pareiškimus, kad „mes jau esame pasirengę perduoti lėktuvus“. „Perduoti“ reiškia tiesiog perkelti juos į mūsų teritoriją. Ir tai nėra Ukrainai reikalingas pasirinkimas. Mums reikia, kad jie skristų ir kovotų su įsibrovėliais iš oro, apsaugotų mūsų oro erdvę, nustumtų Rusijos orlaivius nuo mūsų sienų ir sulaikytų mūsų šalį nakties valandomis atakuojančius dronus“, – pridūrė Ihnatas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(0)
(10)

Komentarai ()