83 300 vnt. Galingos raketos iš Kanados. „Gali atkeliauti tūkstančiai“  ()

Kanada gali perduoti Ukrainai tūkstančius itin galingų CRV7 raketų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kanada gali perduoti Kyjivui oras-žemė raketas CRV7, kurias anksčiau buvo planuota sunaikinti. CBC televizijos kanalo duomenimis, Kanados gynybos ministerija turi 83,3 tūkst. devintajame dešimtmetyje pagamintų CRV7 raketų, kurios buvo pašalintos iš tarnybos 2000-ųjų pradžioje.

Opozicijos lyderis Pierre'as Poilievre'as ragina šias raketas perduoti Ukrainai, pažymėdamas, kad geriau jas atiduoti Kyjivui, nei išleisti pinigus joms utilizuoti.

„Užuot privertus kanadiečius mokėti milijonus dolerių už šių ginklų eksploatavimo nutraukimą, ginklai turėtų būti perduoti Ukrainai, kuri galėtų juos panaudoti suverenitetui ginti“, – sakė jis.

Pasak CBC, Kanados Gynybos ministerija pripažino, kad apie raketas svarsto kaip galimo būsimo karinio aprūpinimo paketo dalį.

Kartu vienas gynybos pareigūnas atkreipė dėmesį į tai, kad nors Kanada turi dešimtis tūkstančių tokių raketų ir jų variklių, ne visos jos aprūpintos kovinėmis galvutėmis.

„Prieš siųsdami įrangą į Ukrainą, glaudžiai bendradarbiaujame su Ukraina, siekdami užtikrinti, kad bet kokia paaukota auka atitiktų jos karinius poreikius ir būtų peržiūrimas įrangos operatyvinis efektyvumas“, – sakė Gynybos ministerijos atstovas spaudai Danielis Mindenas.

Jis ypač pažymėjo, kad atliekami bandymai, siekiant užtikrinti, jog raketos būtų „veiksmingos ir saugios gabenti į Ukrainą“.

 

Pranešama, kad iki 8000 raketų vis dar turi geros būklės kovines galvutes ir gali būti nedelsiant padovanotos Ukrainai, o likusios raketos galėtų būti panaudotos atsarginėms dalims.

CRV7 raketa

Šaltojo karo metu sukurta CRV7 buvo laikoma viena galingiausių savo laikų oras-žemė raketų ir tarnavo su sąjungininkais Afganistano karo metu.

Raketos gali būti paleidžiamos tiek iš lėktuvų, tiek iš sraigtasparnių. Jos aprūpintos įvairių tipų kovinėmis galvutėmis, iš kurių viena, sverianti 7,3 kilogramo, gali prasiskverbti į šarvuotus ar stipriai įtvirtintus taikinius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(164)
(3)
(161)

Komentarai ()