[Žinios trumpai] Rusija pritaikė sankcijas Bidenui ir keliems aukščiausiems JAV Ir Kanados pareigūnams - uždraudė atvykti į šalį: sureagavo ir JAV (Video)  ()

Rusijos užsienio reikalų ministerija pranešė įvedusi sankcijas JAV prezidentui Joe Bidenui ir dar 12 JAV pareigūnų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos užsienio reikalų ministerija taip pat paskelbė apie baudžiamąsias priemones 313 kanadiečių, įskaitant ministrą pirmininką Justiną Trudeau ir keletą jo ministrų.

Sąraše yra JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas, gynybos sekretorius Lloydas Austinas, spaudos sekretorė Jen Psaki ir kiti administracijos nariai.

Tačiau jame taip pat yra dvi staigmenos: buvusi valstybės sekretorė Hillary Clinton ir Bideno sūnus Hunteris.

Rusijos sankcijomis blokuojamas jų patekimas į Rusiją ir įšaldo bet kokį šalyje turimą turtą.

Tačiau ministerija pareiškė, kad sankcijos netrukdys palaikyti būtinų aukšto lygio kontaktų sankcionuotiems asmenims.

Vakarų šalys jau skyrė sankcijas aukščiausiems Rusijos pareigūnams, įskaitant prezidentą Vladimirą Putiną, užsienio reikalų ministrą Sergejų Lavrovą ir Kremliaus spaudos sekretorių Dmitrijų Peskovą.

 

Prezidentas Bidenas kitą savaitę planuoja atvykti į Europą, kur dalyvaus nepaprastajame NATO viršūnių susitikime Briuselyje, kur jis patvirtins Vašingtono „geležinę“ paramą savo sąjungininkams, antradienį pranešė Baltieji rūmai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(1)
(9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()