[Žinios trumpai] Rusija skubiai organizuoja naują planą: į Ukrainą išsiųsta speciali FSB 652-oji psichologinių operacijų grupė: ką jie veiks, jau aišku  ()

Be to, Rusijos Federacija jau ruošia teisėsaugos institucijų, prokurorų ir teismų darbuotojus laikinai okupuotai Ukrainos teritorijai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-02 [Žinios trumpai] Rusija skubiai organizuoja naują planą: į Ukrainą išsiųsta speciali FSB 652-oji psichologinių operacijų grupė: ką jie veiks, jau aišku  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Chersono srityje Rusija įtraukė 652-osios informacinių ir psichologinių operacijų grupės darbuotojus į pseudorespublikos kūrimą.

Tai pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas.

„Įgyvendinti kitos pseudorespublikos sukūrimo Chersono srities teritorijoje scenarijų, Rusijos Federacija siunčia federalinės saugumo tarnybos darbuotojus iš 652-osios informacinių ir psichologinių operacijų grupės bei 12-osios pagrindinės direktorato tarnybos. Pagrindinė šių padalinių veikla – atlikti vadinamąjį „aiškinamąjį darbą“ su vietos valdžios institucijomis ir gyventojais“, – rašoma pranešime.

Be to, Ukrainos generalinio štabo teigimu, Rusijos valdžia svarsto galimybę formuoti okupacines institucijas laikinai okupuotose teritorijose.

„Pagal turimą informaciją Rusijos Federacijos teritorijoje atrenkami teisėsaugos institucijų, prokuratūrų ir teismų darbuotojai, kurie vėliau bus išsiųsti į Ukrainos teritoriją“, – pažymi Generalinis štabas.

„Chersono liaudies respublikos“ kūrimas: kas žinoma

Kaip anksčiau pranešė UNIAN, siekdami kontroliuoti laikinai okupuotas Pietų Ukrainos teritorijas, Rusijos įsibrovėliai bando sukurti karines-civilines administracijas ir pradėjo ruoštis referendumui dėl pseudorespublikos sukūrimo Chersono srityje.

 

Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininkas Ruslanas Stefančukas jau pareiškė, kad  pseudoreferendumo organizatoriams, bendrininkams ir vykdytojams grės  baudžiamoji atsakomybė. O Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis perspėjo, kad okupantų siūlymų suvilioti kolaborantai  pasirašo savo nuosprendį.

Ukrainos generalinio štabo teigimu, Rusijos teroristų kariuomenės 652-osios informacinių ir psichologinių operacijų grupės vadovas jau sulaukė griežto papeikimo už prastą darbą kuriant vadinamąją „Chersono liaudies respubliką“. Kremliaus vadovybės netenkina tai, kad dėl visuomenės pasipriešinimo nėra net sąlygiškai tinkamo „paveikslėlio“ respublikos kūrimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(4)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: