[Žinios trumpai] Zelenskis pašiurpęs, kas laukia pralaimėjus: Kremliaus valdoma žiniasklaida paskelbė, jog visa Ukrainos tauta yra neteisinga - ukrainiečius reikia naikinti  (4)

Valstybinė Rusijos naujienų tarnyba „RIA Novosti“ paskelbė labai išsamų straipsnį apie tai, kas laukia Ukrainos ir ukrainiečių pralaimėjus karą. Kremliaus balsas kalba apie tai, kas civilizuotame pasaulyje yra vadinama genocidu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„RIA Novosti“ - tai vidinė Rusijos informacijos agentūra, įprastai skelbianti naujienas. Kadangi tai - valstybės įstaiga, prie kurios dabartinės formos kūrimo prisidėjo pats Vladimiras Putinas, „RIA Novosti“ pučia Kremliaus dūdelę ir daugelis žmonių supranta, kas tai - vidinei Rusijos auditorijai skirti naratyvai, sukurti taip, kad žmonės palaikytų dabartinį režimą. Tačiau kai kurie „RIA Novosti“ tekstai turėtų būti žinomi plačiau. Kai pasaulis baisisi žudynėmis Bučoje ir Mariupolio sunaikinimu, „RIA Novosti“ kalba apie tai, kad Ukrainą reikės „deukrainizuoti“.

Straipsnis „Ką Rusija turėtų daryti su Ukraina“, Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio nuomone, turėtų būti laikomas įrodymu, kurį galima panaudoti prieš Rusiją karo tribunole. Pasak Zelenskio, „tas straipsnis apibūdina tikslią ir paskaičiuotą visko, kas daro ukrainiečius ukrainiečiais, sunkainimą.“ Zelenskis, regis, net negali patikėti, kad Kremliaus balsas to net neslepia, nes kalbančios galvos ekrane įprastai kalba aptakiau, vengia žiaurių frazių ir kalbų apie sunaikinimą.

Kas tame straipsnyje? Jį galite paskaityti patys, jei suprantate rusų kalbą („Google translate“ padeda neblogai). Tiesa, „RIA Novosti“ puslapis dažnai veikia prastai - tuomet galite atsidaryti „Google“ kopiją arba peržiūrėti ekrano nuotraukas čia.

Štai kelios esminės detalės, kurias išryškino Rytų Europos ekspertas Sergej Sumlenny.

Pasak „RIA Novosti“ ir, vadinasi, Kremlių:

1. Beveik visi ukrainiečiai yra naciai. Pasak „RIA Novosti“, tie, kurie paėmė ginklus, yra naciai ir juos reikia išžudyti. Informacijos agentūra taip pat teigia, kad naciai nėra tik valdantieji - dauguma žmonių yra „pasyvūs nacistai“, kurie tuos elitus įgalino. „RIA Novosti“ teigia, kad tų elitų rėmėjai turi būti nubausti.

 

2. Tolesnė denacifikacija turi būti pasiekta per nacistinių idėjų užgniaužimą cenzūra. Šalia priduriama, kad tai būtina daryti ne tik politikoje, bet ir kultūroje bei švietime.

3. Ukraina turi sumokėti už savo kaltes Rusijai. „RIA Novosti“ teigia, kad Ukrainoje privaloma išugdyti priklausomybę nuo Rusijos ir joks Maršalo planas ar neutralitetas nėra galimas. Kitaip tariant, Ukraina turi tapti Rusijai pavaldžiu regionu.

4. Denacifikacija turi būti deukrainizacija. Perskaitėte teisingai. Be to, „RIA Novosti“ teigia, kad šį procesą respublikose (taip, daugiskaita), turi užtikrinti karo-policijos stiliaus daliniai, remiami iš Rusijos.

 

5. Ukraina negali egzistuoti kaip nacionalinė valstybė. „RIA Novosti“ teigia, kad tai įrodė istorija. „Ukrainietiškumas yra dirbtinis anti-rusiškas konstruktas“, teigiama straipsnyje. Taip pat priduriama, kad Ukrainos denacifikacija turi būti deeuropizacija.

6. Elitai negali būti perauklėti, jie turi likviduoti. „RIA Novosti“ teigia, kad „socialinė pelkė“, kuri rėmė valdančiuosius, „privalo patirti karo baisumą ir išmokti pamoką, ir sumokėti už savo kaltes“.

Atviru tekstu kalbama apie ukrainiečių, kaip tautos sunaikinimą. Remiantys pro-vakarietišką valdžią, pasak „RIA Novosti“, turi būti sunaikinti, Ukraina ekonomiškai turi būti priklausoma nuo Rusijos, nacionalinė valstybė nėra galima, o viešąjį gyvenimą turi formuoti cenzūra. Ir tai nėra vertinimai bei interpretacijos - tai tiesiogiai sakoma tame straipsnyje.

(15)
(11)
(4)

Komentarai (4)