[Žinios trumpai] Nutekinti rusų karių pokalbiai rodo, kad daliniuose sparčiai plinta maištai, persiutę kariai atsisako pulti ir „spjauna“ į vadų nurodymus (Video)  (1)

Ukrainos saugumo tarnybos publikavo nutekintus rusų karių pokalbius. Motyvacijos okupantų pajėgose nėra daug ir rusų kariai Ukrainą puola be didelio entuziazmo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-11 [Žinios trumpai] Nutekinti rusų karių pokalbiai rodo, kad daliniuose sparčiai plinta maištai, persiutę kariai atsisako pulti ir „spjauna“ į vadų nurodymus (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastebima, kad Rusijos kariai vis dažniau atsisako vykdyti įsakymus pulti. Pokalbiuose girdimi ir pasakojimai apie sabotažą. Dar pačioje invazijos pradžioje buvo kalbama, kad rusų kariai dažnai patys gadina savo techniką, išleidžia degalus ir kitaip stabdo savo pačių judėjimą. Karo priežastys, kad ir kaip dažnai kartojamos Rusijoje („denacifikacija“ ir „demilitarizacija“), kariams neatrodo tokios aiškios. Už ką jiems mirti?

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6228

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Ukrainos saugumo tarnybos teigia, kad kai kurie daliniai jau yra ant tikrų tikriausio maišto slenksčio.

Karys iš Krasnodaro teigia, kad yra pavargęs nuo „sėdėjimo ir žiūrėjimo, kaip jie yra mušami ir negali nieko padaryti“. Skundžiasi, kaip apie jo dalinį kuriamos legendos, jis vadinamas „mirties pulku“. Jis nebenori būti „faršu“, teigiama pranešime. Šis karys kalbėjosi su savo mama.

 

Perimtuose pokalbiuose gausu ir keistų detalių. Pavyzdžiui, kai pulkininkui nepavyko įtikinti karių leistis į puolimą, pas juos atvestas dvasininkas. Kariai pasiūlė karininkui ir dvasininkui patiems vesti konvojų, tačiau šie atsisakė. Kariai ramiai spjovė jiems ant batų ir nuėjo šalin.

(68)
(1)
(67)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: