[Žinios trumpai] Taivano televizijos naujienos netyčia pranešė, kad Kinija įsiveržė į salą – „Prašome nepanikuoti“: netrukus turėjo atsiprašinėti  ()

Trečiadienio rytą Taivano televizijos studijoje per nerimą keliančią klaidą buvo paskelbta, kad „komunistinės pajėgos valdomomis raketomis smogė Taipėjaus miestui“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

CTS, vienas iš Taivano visuomeninių transliuotojų, dėl klaidos apkaltino nežinomą skaičių darbuotojų, dėl kurių 7 val. ryto naujienų biuletenio apačioje buvo patalpintas tekstas iš iš anksto parengtų nelaimių pratybų.

„Taipėjaus uoste sprogo karinio jūrų laivyno laivas, apgadinti įrenginiai, laivai“, – rašoma naujienose.

Pranešama, kad visuomenės nariai paskambino Naujojo Taipėjaus miesto vyriausybei ir paklausė, ar Kinijos invazija tikrai prasidėjo, o CTS pripažino savo klaidą.

„Anksčiau parodytas naujienų turinys buvo dalis nelaimių prevencijos vaizdo įrašo, kurį sukūrė Naujojo Taipėjaus ugniagesių departamentas. Šiandien dėl neteisingų nustatymų vakarykščio vaizdo įrašo turinys buvo per klaidą įterptas į naujienas", - sakoma CTS pranešime.

„Prašome nepanikuoti! Mes atsiprašome!" sakė kanalas.

Oficialesniame pareiškime CTS nuoširdžiai atsiprašė už „didelį aplaidumą“, kuris sukėlė visuomenės paniką. Kanalas sušaukė nepaprastąjį posėdį ir atliks vidinę priežiūros peržiūrą. Ji pažadėjo, kad atitinkami darbuotojai bus „griežtai nubausti“.

Po šio incidento sostinės Taipėjaus (Naujojo Taipėjaus), daugiausiai gyventojų turinčio Taivano miesto, gatvėse nebuvo jokių akivaizdžių nerimo ženklų.

 

Pareiškime spaudai Naujojo Taipėjaus ugniagesių departamentas paaiškino, kad scenarijų sukūrė rengdamasis kasmetinėms nacionalinėms nelaimės pratyboms, kurios vyks gegužės 5 d. Kiekvienais metais įtraukiami tokie scenarijai kaip žemės drebėjimai, lėktuvų katastrofos, staigūs potvyniai ir nuošliaužos.

Šiais metais, atkreipdama dėmesį į Rusijos ir Ukrainos karą, Taivano gynybos ministerija įtraukė Taivano sąsiaurio konfliktą kaip vieną iš scenarijų. Pratybose bus išbandytas kiekvienos vietovės ugniagesių atsakas į ekstremalias situacijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(0)
(5)

Komentarai ()