[Žinios trumpai] Garsūs pažadai liko neišpildyti: Vokietijos vyriausybė išbraukė visą sunkiąją ginkluotę iš pagalbos Ukrainai sąrašo  (2)

Vokietija pažadėjo Ukrainai 1 milijardo eurų paramą. Už ją Ukraina gali pirkti ginkluotę. Jos ji ir paprašė. 48 puslapius užimančiame sąraše buvo daugybė labai reikalingų ginklų. Tačiau pačius svarbiausius Vokietija vis tiek išbraukė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina prašė „Leopard 2“ tankų, „Boxer“ šarvuotų mašinų, „Puma“ bei „Marder“ šarvuotų pėstininkų transporterių, daug priešlaivinių ir prieštankinių raketinių sistemų. Tačiau Olafo Scholzo administracijos prašymu Vokietijos gynybos ministerija tą sąrašą sumažino - vietoje 48 puslapių liko 24. Sąraše nebeliko sunkiosios ginkluotės, kurios reikia labiausiai.

Kalta kaina? Na, ne. Konsoliduotas prašymas dabar vertas 307 milijonų eurų, o Vokietija pažadėjo milijardą. Trūksta laiko? „Bild“ rašo, kad sąrašas Vokietijai perduotas dar vasario 27 dieną, o atsakymo sulaukta tik balandžio 20-ąją. Ir Vokietija Ukrainai vis tiek siųs daug naudingų ginklų, mašinų ir kitų daiktų, bet sunkiosios ginkluotės iš Vokietijos Ukraina nesulauks.

„Bild“ rašo, kad Ukraina ne kartą siuntė prašymus Vokietijai. Balandžio 9 dieną buvo prašoma „Leopard 2“ tankų ir savaeigių haubicų, balandžio 16-ąją - priešlėktuvinių raketų. „Bild“ rašo, kad Vokietija ignoravo tuos laiškus.

 

Kodėl? Na, balandžio 19 dieną kancleris Olafas Scholzas teigė, kad Vokietija nesiunčia sunkiosios ginkluotės, nes jos nesiunčia ir kitos šalys - Kanada, JAV, Jungtinė Karalystė, Prancūzija. Vokietija nenori eiti viena, kaip buvo skelbiama. Tačiau JAV, Jungtinė Karalystė, Australija ir Nyderlandai siunčia sunkiąją šarvuotą techniką į Ukrainą. Tiesa, modernių tankų, savaeigių pabūklų ir panašios technikos Ukrainai vis dar sunku išsiprašyti.

(6)
(8)
(-2)

Komentarai (2)