[Žinios trumpai] Rusijos invazija stipriai išgąsdino pasaulį: Japonija skelbia apie rimtas karines permainas  ()

Japonijos užsienio reikalų ministras Yoshimasa Hayashi pažadėjo, kad jo šalis sustiprins savo kariuomenę, kad padėtų Jungtinėms Valstijoms išlaikyti regioninį saugumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Japonija „žymiai sustiprins“ savo gynybos pajėgumus ir toliau glaudžiai bendradarbiaus su Jungtinėmis Valstijomis, ministrą citavo „Reuters“.

Yoshimasa Hayashi apie tai kalbėjo akcentuodamas, kad Japonija yra labai susirūpinusi dėl Rusijos invazijos į Ukrainą – tai didelis tarptautinių diplomatinių normų pažeidimas ir precendentas, kuris gali paskatinti kaimyninę Kiniją panaudoti karinę jėgą, kad įgytų Taivano kontrolę ir kelti grėsmę netoliese esančioms Japonijos saloms.

Japonija taip pat išreiškė susirūpinimą dėl Pekino ir Maskvos saugumo ryšių gilinimo, įskaitant bendras pratybas vandenyse aplink Japoniją.

Kinija pareiškė, kad jos ketinimai Azijoje yra taikūs.

 

Yoshimasa Hayashi kalbą pasakė JAV lėktuvnešyje, į kurį nuskrido kartu su JAV ambasadoriumi Rahmu Emanueliu. Pastarasis perspėjo, kad invazija į Ukrainą, kurią Rusija apibūdino kaip „specialią operaciją“, kelia pavojų saugumui net ir tuose regionuose, kurie yra toli už Europos, įskaitant Indiją ir Ramiojo vandenyno regioną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(0)
(11)

Komentarai ()