[Žinios trumpai] „Janukovyčius panikavo, jis su siaubu laukė šio Putino įsakymo“  ()

Pirmosiomis Rusijos invazijos į Ukrainą dienomis pasirodė informacija apie artėjantį pabėgusio prezidento Viktoro Janukovyčiaus sugrįžimą į Kyjivą, kurį tarptautinis nusikaltėlis Vladimiras Putinas ketino pasodinti į okupuotos Ukrainos marionetinės vyriausybės vadovo postą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turėta informacijos, kad V. Putino nurodymu V. Janukovyčius buvo Sucholučėje ir laukė tolesnių nurodymų perimti šalies vadovavimą. Kyjivo ekspertų teigimu, tai buvo baisiausias V. Janukovyčiaus košmaras.

Šį košmarą televizijos laidų vedėjai Natašai Vlaščenkai kanale „Ukraina 24“ papasakojo Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Vadymas Denisenka, knygos „Bailys, pakeitęs mūsų istoriją“ autorius. Šis kūrinys dar nėra išleistas dėl prasidėjusio karo.

„Žinodamas V. Janukovyčiaus prigimtį ir daugmaž gerai suprasdamas šį asmenį, galiu pasakyti, kad V. Janukovyčiui nėra nieko košmariškesnio už grįžimą į Kyjivą, tą sunkiai net įsivaizduoju“, – sako V. Denisenka.

„Tai turėjo būti toks išskirtinis Vladimiro Putino pasityčiojimas iš Viktoro Janukovyčiaus, jog jam pasakytų: „Viktorai, dabar tu eini į Bankovos gatvę“.

„Jis kris, mirs, griebsis už širdies. Dabar jam gerai sekasi, jis turi pinigų, jis turi palyginti jauną žmoną, turi vaiką, keletą jachtų. Jis susitvarkė gyvenimą, jis nori ten sėdėti, kramtyti auksinius batonus ir būti niekieno neliečiamas“, – įsitikinęs V. Denisenka.

Karo pradžioje buvo daug pranešimų, kad V. Janukovyčius skrido į Minską. V. Denisenka mano, kad net toks skrydis būtų siaubas pabėgusiam prezidentui. Todėl patarėjas įsitikinęs, kad net teoriškai rusai negalėtų Ukrainoje V. Janukovyčiaus paskirti į jokias vadovaujančias pareigas. Be to, V. Putinas nekenčia Janukovyčiaus.

 

„Jis sugadino V. Putino planą 2014 m., kai nepasirodė Charkivo separatistų kongrese, kai tiesiog neatėjo į jį ir sugriovė numatytą istorinį momentą. Putinas ne tik jį niekina, jis jam tik dulkės ir pelenai. Tai yra neegzistuojantis padaras, kuris tiesiog laikomas, kad kartais iššoktų kaip velnias iš tabokinės. Todėl ar V. Janukovyčius galėtų atvykti į Sucholučę? Na galiu duoti 10 proc., kad galėtų taip  atsitikti. Bet ar kas nors galėtų įsivaizduoti, kad V. Janukovyčius bus Ukrainos vadovas – ne, net teoriškai to negalėtų būti“, – sako V. Denisenka.

Kovo 8 dieną pabėgęs buvęs Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius išsiuntė žinutę ukrainiečiams, taip pat prezidentui Volodymyrui Zelenskiui. Neva išreikšdamas „užuojautą“, jis netgi pripažino, kad nėra „teisėtas“ prezidentas, kaip teigė jo advokatai.

 

Vasario 11 dieną Europos Sąjunga pratęsė sankcijas besislapstančiam eksprezidentui Viktorui Janukovyčiui ir jo aplinkai.

Šių metų sausį Valstybinio tyrimų biuro tyrėjai V. Janukovyčiui pranešė apie įtarimą valstybės išdavyste dėl Charkivo susitarimų  pasirašymo, kuriuose numatytas Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivyno dislokavimas Kryme. Tai jau antroji valstybės išdavystės byla, kuri buvo iškelta buvusiam prezidentui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(16)
(1)
(15)

Komentarai ()