[Žinios trumpai] Kraupiame vaizdo įraše – Rusijos „filtravimo stovykla“ užgrobtame Mariupolyje: sąlygos siaubingos (Video)  ()

Mariupolio mero biuro ketvirtadienį paskelbtame vaizdo įraše teigiama, kad jame matyti Rusijos „filtravimo stovyklos“ vidus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trys klipai, paskelbti per „Telegram“, buvo nufilmuoti mokykloje, esančioje Ukrainos Bezimenne kaime, į rytus nuo Mariupolio, teigia „The Washington Post“ nustatyta video geografinė padėtis. Mokykla yra Azovo jūros pakrantėje, kuri trumpai matoma viename iš vaizdo įrašų.

Prievarta iš Mariupolio išvežti vyrai „buvo patalpinti į mokyklą Bezimenne kaime ir jiems nebuvo suteikta jokia medicininė pagalba“, rašoma „Telegram“ žinutėje. Rusijos kareiviai dažnai grasina suimtiesiems kankinimais ir egzekucijomis.

Meras taip pat pranešė, kad žmonėms buvo uždrausta atsinešti asmeninius daiktus, buvo paimti jų asmens dokumentai. Vietoj to jie gavo „filtravimo“ dokumentus, sakė pareigūnai.

Vaizdo įraše žmonės miega klasėse ant stalų. Sporto salėje ant grindų išdėliotos trys eilės miegui skirtų paklotų. Balsas už kameros, einantis koridoriumi, apibūdina smarvę. „Viena kriauklė visiems žmonėms“, – sako jis. „Tualetas, į kurį negali įeiti dėl smarvės, yra lauke“.

Kitame klipe vaizdo įrašą filmuojantis vyras įeina į zoną, kurią jis apibūdina kaip fojė, kur „sergantieji ir neįgalieji“ yra apgyvendinti „sanitariniame skyriuje“. Jis pridūrė, kad vienas sulaikytas žmogus neseniai susirgo tuberkulioze ir buvo uždarytas į izoliaciją, tačiau daugiau detalių nepateikė.

 

 

Palydovinėse nuotraukose matyti rusų „palapinių miestelis“, pastatytas ukrainiečiams.

„The Washington Post“ negalėjo savarankiškai patikrinti šių teiginių, tačiau kovo pabaigos palydoviniai vaizdai parodė, kad Bezimenne, vos keli kvartalai į šiaurę nuo mokyklos, sparčiai statomos laikinos stovyklos.

Ukrainos pareigūnai kovą pradėjo kaltinti Rusiją verčiant civilius gyventojus išvykti iš Mariupolio. Rusijos valdžia teigė sukūrusi laikinas stovyklas ukrainiečiams, perkeltiems dėl kovų Mariupolyje. Jie paskelbė vaizdo įrašus, kuriuose teigiama, kad rodoma jų humanitarinė veikla ir interviu su įtariamais Mariupolio gyventojais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(6)
(-6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()