[Žinios trumpai] Spjūvis į veidą Putinui iš „Nemirtingojo pulko“  ()

Žygių su Antrojo pasaulinio karo frontuose žuvusių artimųjų portretais idėja gimė ne Maskvoje, o Tomske. Prieš 10 metų vietos žurnalistai Sergejus Lapenkovas, Sergejus Kolotovkinas ir Igoris Dmitrijevas pasiūlė miestiečiams atsisakyti oficialaus mitingo, bet dalyvauti eitynėse nešant gatvėmis kare žuvusių artimųjų nuotraukas. Ši idėja sulaukė didžiulio populiarumo ir buvo skubiai „Kremliaus privatizuota“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po trejų metų, 2015-aisiais, tokios procesijos prasidėjo visoje Rusijoje. Ant jų pasirodė Stalino ir Putino portretai, o valdžioje esanti partija „Vieningoji Rusija“ paskelbė, ši eisena yra jos idėja.

Šiais metais valdžia pareikalavo, kad rusai į „Nemirtingojo pulko“ žygius vyktų su Ukrainoje žuvusių žudikų, grobikų ir prievartautojų portretais.

Tai sukėlė natūralų idėjos autorių pasibjaurėjimą ir jie viešai paskelbė, kad tai neatitinka jų pirminio sumanymo esmės. Jie taip pat pareiškė, kad su šiais oficialių propagandistų veiksmais nebeturi nieko bendro.

„Nemirtingasis pulkas yra laisva ir savanoriška Didžiojo Tėvynės karo kartų šeimos atminties apraiška... Žinoma, kiekvienas žmogus yra laisvas pats nuspręsti, su kuo ir kaip prisiminti Gegužės 9-ąją. Bet mes šiai idėjai nepritariame ir atsiribojame nuo tokių veiksmų“, – oficialiai savo tinklalapyje paskelbė organizatoriai.

 

Atsižvelgiant į šių dienų represijų mastą Rusijoje toks pareiškimas be jokios abejonės  yra tikros pilietinės drąsos aktas. Po tokio spjūvio gegužės 9-ąją Putinui beliks ant atlapo vietoj Georgijaus juostelės pasikabinti ženkliuką su užrašu – „Ar nori tapti atstumtuoju? Paklausk manęs, kaip...“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(132)
(3)
(129)

Komentarai ()