[Žinios trumpai] Tai tiesiog žiauru: paviešino, kaip galūnių amputacijas darė Azovo kariai (Video)  ()

Mariupolio gynėjai pasauliui parodė didvyriškumo pavyzdį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-22 [Žinios trumpai] Tai tiesiog žiauru: paviešino, kaip galūnių amputacijas darė Azovo kariai (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Azovstal“ gamyklos gynėjai parodė pasauliui didvyriškumo pavyzdį. Jie beveik tris mėnesius kovojo nežmoniškomis sąlygomis ir buvo priversti be narkozės amputuoti sužeistų brolių galūnes.

Vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Geraščenka apie tai pasakojo interviu Natašai Vlaščenkai kanale „Ukraina 24“.

„Yra nemaža dalis sužeistųjų, kurie negavo jokių nuskausminamųjų. Ten be jokios narkozės buvo atliekamos galūnių amputacijos. Jūs apskritai suprantate, kas yra galūnių amputacija be anestezijos? Net sunku įsivaizduoti“, – kalbėjo Geraščenka.

„Vyrai ir moterys gynė Mariupolį ir „Azovstal“ apie 90 dienų visiškoje apsuptyje, be švaraus vandens, be maisto. Pastarąjį mėnesį jie valgė tik vieną kartą per dieną. Jie turėjo ribotą amuniciją, bet jie taip efektyviai žudė rusų okupantus, kad pastarosiomis savaitėmis orkai bijojo net prisiartinti prie „Azovstal“, nes žinojo, kad žus, jei pradės puolimą“, – sakė jis.

 

„Azovstal gynėjai parodė didvyriškumo pavyzdį visam pasauliui. Galima sakyti, kad ir dabar visos kariuomenės visame pasaulyje didžiuojasi mūsų gynėjais ir seka jų pavyzdžiu. O po dešimčių ir šimtų metų kariniai padaliniai visame pasaulyje parodys pavyzdį, kaip apsaugoti savo miestą, kaip apsaugoti svarbią infrastruktūrą pačiomis sunkiausiomis sąlygomis“, – sakė Geraščenka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(0)
(31)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: