Pribaigti Lukašenką. Kremlius ruošiasi kraupiems įvykiams Baltarusijoje  ()

Kas gresia Baltarusijos diktatoriui?


Baltarusijos vėliava
Baltarusijos vėliava
© DanXaw (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/vectors/belarus-flag-country-national-flag-6839002/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar Rusija rengiasi teroristinių išpuolių Baltarusijoje organizavimui. Vienas iš Kremliaus tikslų – bandyti įtraukti Baltarusiją į karą su Ukraina, rašo „Robert Lansing Institute“.

„Rusija vis labiau bendradarbiauja su totalitariniais režimais ir teroristinėmis organizacijomis, taip pat stengiasi įtraukti savo sąjungininkus į karo veiksmus, kad įgytų papildomų pajėgų karui su Ukraina“, – rašoma straipsnyje.

Maskva jau seniai siekia į karą įtraukti Baltarusiją. 2024 m. balandžio 2 d. Aleksandras Lukašenka pareiškė, kad „Baltarusija ruošiasi karui“.

[Vokietija] Net 700€ pigiau įspūdingos energijos stotelės, kurios tarnaus bent 10 metų! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („TTWEN D5-2000“)
11145 14

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Kartu Kremliui Baltarusijos karių dalyvavimas tiesioginiame kare prieš Ukrainą reikalingas visai ne todėl, kad Lukašenkos kariuomenė yra labai gerai parengta kovai. Analitikai mano, kad Baltarusijos įsitraukimas į karą sukurtų vietinius karo veiksmų židinius Ukrainos ir Baltarusijos pasienyje. Taip Kremlius nori atitraukti Ukrainos pajėgas prieš Maskvos planuojamą puolimą Ukrainoje.

Kitas Rusijos motyvas – pakeisti A. Lukašenkos poziciją, kuris, nepaisant su Rusija pasirašytų dokumentų dėl vadinamosios „sąjunginės valstybės“, priešinasi visiškam Baltarusijos suvereniteto atsisakymui.

 

Lukašenkos nuvertimo scenarijus darosi vis labiau tikėtinas. Rusija rengiasi užgrobti Baltarusiją ir įvesti marionetinį režimą. Tai suteiktų Putinui visai naujų galimybių, įskaitant visuotinį baltarusių šaukimą į kariuomenę“, – mano analitikai.

„Robert Lansing Institute“ neatmeta, kad Kremliaus planuojami išpuoliai gali būti nukreipti visų pirma prieš Baltarusijos politinę vadovybę. Maskva tikisi, kad taip jai bus daug lengviau priversti Minską prisijungti prie karo prieš Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(27)
(-21)

Komentarai ()