Konkretus iššūkis Orbanui. Supykdė dešimtis tūkstančių. Kas vyksta  ()

Remiantis apklausų duomenimis, jeigu Magyaras įkurtų politinę partiją, šiuo metu tai būtų trečioji politinė jėga Vengrijoje po „Fidesz“ ir Demokratinės koalicijos (DK).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiausia demonstracija per daugelį metų įvyko Budapešto gatvėse. Dešimtys tūkstančių eitynių dalyvių šeštadienį protestavo prieš Vengrijos ministro pirmininko politiką.

Vengrijos žiniasklaida rašo apie didžiausią per pastaruosius metus demonstraciją prieš vyriausybę, kuriai vadovavo teisininkas, buvusios teisingumo ministrės Judit Vargos vyras Péteris Magyaras.

43 metų vyras pastarosiomis savaitėmis tapo pagrindiniu Vengrijos ministro pirmininko ir Orbano šalyje sukurtos politinės sistemos kritiku.

Nors iki šiol jis buvo politinės sistemos dalis, Magyaras metė konkretų iššūkį Orbanui ir neslepia, kad turi ambicingų planų.

Kovo viduryje Magyaras paskelbė apie naujos politinės jėgos kūrimą ir pristatė savo partijos 12 punktų programą. Jame, be kita ko, yra: viešosios žiniasklaidos laisvė, prokuratūros nepriklausomybė, kova su korupcija ir „konstruktyvus dialogas su Europos Sąjunga ir NATO, atsižvelgiant į nacionalinius interesus ir saugant Vengrijos suverenitetą“.

Protestuotojai žygiavo iš Deako aikštės į Vengrijos parlamento rūmus, skanduodami šūkius „mes nebijome“ ir „Orbanai, atsistatydink“. Tarp demonstrantų dominavo raudona, balta ir žalia spalvos, o kai kurie mosavo ir nacionaline vėliava.

 

„Tai yra nacionalinės Vengrijos, o ne vyriausybės spalvos“, – „Reuters“ cituoja 24 metų protesto dalyvio žodžius, atvykusio į sostinę iš Šoprono miesto, esančio toliau nei 200 km nuo Budapešto.

Kiti dalyviai savo ruožtu pabrėžė, kad Magyaras daug žino apie Vengrijos vyriausybės aparato veikimą. Būtent dėl ​​atskleistos informacijos jis ir išgarsėjo. Jis paviešino slapta įrašytą privatų pokalbį su buvusia žmona, neva įrodantį, kad Orbano vyriausybė mėgino nuslėpti, jog ministrų kabineto vadovas ir ministras Antalas Roganas susijęs su korupcijos byla.

 

Magyaras pranešė, kad netrukus paskelbs bendradarbiavimą su pasirinkta politine partija prieš birželį vyksiančius Europos Parlamento rinkimus. Kaip anksčiau rašė žiniasklaida, per trumpas laikas, likęs iki rinkimų, atmeta galimybę Magyaro partijai startuoti savarankiškai.

Remiantis apklausų duomenimis, jeigu Magyaras įkurtų politinę partiją, šiuo metu tai būtų trečioji politinė jėga Vengrijoje po „Fidesz“ ir Demokratinės koalicijos (DK).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(1)
(42)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()