„Lūžio taškas.“ Japonija keičia savo poziciją  ()

Šalis priėmė svarbų sprendimą.


Japonijos žemėlapio siluetas ir vėliava
Japonijos žemėlapio siluetas ir vėliava
© geralt (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/illustrations/japan-japanese-map-flag-banner-112722/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Japonijos ministras pirmininkas Fumijo Kišida pareiškė, kad įvykiai tarptautinėje arenoje verčia pasaulį ir jo šalį imtis ryžtingų ir netikėtų veiksmų. Visų pirma Japonija nusprendė pakeisti savo gynybinę poziciją.

Tokį pareiškimą jis padarė prieš susitikimą su JAV prezidentu Joe Bidenu, kuris įvyks kitą savaitę, praneša CNN. Japonijos vyriausybės vadovas prakalbo apie Rusijos karą prieš Ukrainą ir padėtį Artimuosiuose Rytuose.

„Kadangi matome Rusijos agresiją prieš Ukrainą, padėtį Artimuosiuose Rytuose ir situaciją Rytų Azijoje, susiduriame su istoriniu lūžiu. Todėl Japonija nusprendė iš esmės sustiprinti savo gynybinius pajėgumus, ir mes iš esmės pakeitėme Japonijos saugumo politiką šiuose frontuose”, – sakė jis.

[Vokietija] Net 700€ pigiau įspūdingos energijos stotelės, kurios tarnaus bent 10 metų! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („TTWEN D5-2000“)
11172 14

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Kišida pabrėžė, kad Japonija labai atidžiai stebi Rusijos ir Šiaurės Korėjos bendradarbiavimą. Šį bendradarbiavimą jis pavadino „keliančiu nerimą tarptautinės tvarkos ir stabilumo požiūriu“.

Premjeras sakė, kad augančių saugumo iššūkių akivaizdoje Japonijos ir JAV aljansas tampa „vis svarbesnis“. Pradėjęs eiti pareigas Fumijo Kišida pasisakė už tvirtą įsipareigojimą remti Ukrainą ir aktyviai palaikė G7 šalių poziciją Rusijos atžvilgiu.

 

„Vašingtonas apibūdino Kišidos ir Bideno aukščiausio lygio susitikimą kaip istorinę galimybę abiem šalims modernizuoti savo aljansą, nes abi šalys mato regionines grėsmes, pradedant Šiaurės Korėjos ginklų bandymais ir stiprėjančiais santykiais su Rusija, baigiant Kinijos agresija Pietų Kinijos jūroje ir Taivano atžvilgiu“, ­– teigia leidinys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(135)
(2)
(133)

Komentarai ()