„Buvo sustabdytas.“ Šokas Rusijai. Ką paskelbė Kinija  (2)

Buvo sustabdytas šios produkcijos eksportas.


Wang Wenbinas
Wang Wenbinas
© 中国新闻网, CC BY 3.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Wang_Wenbin.png

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinija, ilgą laiką išlaikiusi neutralumą sankcijų Rusijos Federacijai klausimu, pripažino, kad prisijungė prie sankcijų apribojimų. Tai pareiškė Kinijos Liaudies Respublikos užsienio reikalų ministerijos patarėjas Wang Wenbinas.

Pareigūnas paskelbė, kad buvo sustabdytas Rusijos Federacijos kariniam-pramoniniam kompleksui itin svarbios produkcijos eksportas.

Žinoma, kad Kinijos gamintojai pirmą kartą per karą nuo 2022 m. pabaigos sumažino tiesioginį mašinų, mechanizmų ir įrangos, įskaitant elektros įrangą, tiekimą į Rusijos Federaciją.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Tik nuo 18€ fantastiški net 57 vnt. įrankių rinkiniai, baterijos, „ILIFE H70 Plus“ siurbliai ir kt. (Video)
1966 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-15/2024-05-31

Labai ribotas kiekis

Iš Lenkijos/Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „TOPSHAK TS-CH4“ - puikios kainos 39 vnt. įrankių rinkinys

2) „TOPSHAK TS-CH3“ - net 57 vnt. įrankių rinkinys

3) Baterijos „Makita“ 18V įrenginiams - paskutiniai vienetai

4) „VIOLEWORKS“ - 21V genėtuvas, su 2 baterijomis, įkrovikliu

5) „Drillpro“ - 18V 520Nm smūginis veržliasukis, be baterijų

6) „ILIFE H70 Plus“ - belaidis dulkių siurblys

Išsamiau

Pažymima, kad šių 2024 metų kovo mėnesį tokių prekių eksportas sumažėjo 15 procentų ir pinigine išraiška siekė 2,9 mlrd. JAV dolerių, rodo Kinijos Liaudies Respublikos generalinės muitinės administracijos paskelbti duomenys.

Apskritai prekių eksportas iš Kinijos į Rusiją pirmąjį pavasario mėnesį, palyginti su tuo pačiu 2023 metų laikotarpiu, sumažėjo 14,2 proc. Tuo pat metu, pasak RANEPA tyrėjo Aleksandro Firančuko, dar 2024 metų vasarį buvo pastebėtas nedidelis eksporto padidėjimas – 9,6 proc., palyginti su tuo pačiu 2023 metų laikotarpiu.

 

Kinijos eksporto į Rusiją dalis kovo mėnesį sumažėjo ketvirtadaliu iki žemiausio lygio nuo 2022 m. gruodžio mėn. ir sudarė 2,7 proc., kai vasario mėnesį buvo 3,4 proc.

Praėjusių metų gruodį JAV valdžia paskelbė ketinanti taikyti antrines sankcijas finansų institucijoms ir bankams, kurie buvo pastebėti dalyvaujantys sandoriuose, kuriuose įmonės iš Rusijos pirko karinės paskirties prekes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(87)
(7)
(80)

Komentarai (2)