„Ir tada pasirodė Panzerfaust-3.“ Rusų tankai keliaus į metalo laužą konvejeriu (Foto)  (1)

Tai vienas didžiausių rusų tankistų košmarų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ir tada pasirodė „Panzerfaust-3“... Ukrainoje gali būti pradėta „Panzerfaust-3“ gamyba. Tai yra „geriausių pasaulio tankų“ žudikas.

„Dynamit Nobel Defense“ (DND) atstovas informuoja, kad vyksta derybos su Ukrainos įmone „Ukrainian Defense Industry“ (JSC) dėl itin efektyvaus prieštankinio granatsvaidžio „Panzerfaust-3“ (PzF-3) licencijavimo. Tai vienas didžiausių rusų tankistų košmarų.

Pagal abiejų įmonių susitarimą, pasirašytą 2024 metų vasario 17 dieną, atliekama gamybos galimybių Ukrainoje studija. Pirmajame etape galutinį surinkimą planuojama atlikti naudojant iš Vokietijos atgabentas detales, o antrajame – pilna licencijuota gamyba.

Ukrainiečiai šiuos ginklus gerai žino, nes 2022 metais iš Vokietijos, Italijos ir Nyderlandų gavo nemažai „Panzerfaust-3“ ir granatų. Tai buvo viena geriausių prieštankinių sistemų šalia „Javelin“ ir NLAW, leidusių apginti Kyjivą nuo rusų tankų.

„Panzerfaust-3“ siunčia „geriausius pasaulyje tankus“ į metalo laužą

[Naujiena!] Kuponas+EU. Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti gausybę skirtingų medžiagų. Analogai neprilygsta nė iš tolo (Video, „Swiitol E18 Pro“)
5241 3

Ką tik pasirodžiusios rinkoje

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

Papildomai nuolaidų kuponas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Prieštankiniai „Panzerfaust-3“ yra vokiečių kompanijos „Dynamit Nobel Defense“ gaminys. Jų projektavimo ir gamybos procesas prasidėjo 1986 m. Po šešerių intensyvaus darbo metų, 1992 m., šių pastangų rezultatai buvo pradėti naudoti Bundesvere. „Panzerfaust-3“ naudoja ir kariai iš įvairių šalių, tokių kaip Nyderlandai, Italija, Japonija, Šveicarija.

Pagal konstrukciją „Panzerfaust-3“ yra daugkartinio naudojimo ginklai, kaip ir populiarūs bei gerai žinomi RPG-7 granatsvaidžiai. Paleidus šūvį, kariui nebereikia ieškoti naujos, visiškai įkrautos paleidimo priemonės. Jam tereikia pakeisti vamzdį kartu su granata. Didžiulis „Panzerfaust-3“ privalumas yra galimybė saugiai iššauti iš pastatų vidaus (reikia apie 2 metrus vietos). Pavyzdžiui, šūvis iš tokios nedidelės patalpos su granatsvaidžiu RPG-7 gali baigtis rimtais sužalojimais ar net šaulio mirtimi.

 

Naudojamos granatos yra didelio skersmens, iki 110 mm, o IT versijos atveju gali perskrosti maždaug 900 mm plieno korpusą, apsaugotą reaktyviaisiais šarvais. Be to, ši ginklo versija gali „išardyti“ net dviejų sluoksnių reaktyviuosius šarvus „Relikt“, naudojamus, be kita ko, ant tankų T-90M, kuriuos pats Putinas gyrė kaip „geriausius pasaulyje“.

„Panzerfaust-3“ su IT varianto kovine galvute

Verta paminėti, kad granatsvaidžiai „Panzerfaust-3“ yra paprasti prieštankiniai ginklai, kurių efektyvus nuotolis siekia iki 400 metrų, nors šį atstumą galima padidinti naudojant „Dynarange“ taikymo modulį. Užtaisytas granatsvaidis „Panzerfaust-3“ sveria mažiau nei 13 kg, iš kurių pati prieštankinė granata sveria 3,9 kg.

Tai labai efektyvus ginklas, nors koncernas DND šiuo metu reklamuoja ir Ukrainoje esančius vienkartinius RGW granatsvaidžius. Tiesioginis „Panzerfaust-3“ įpėdinis yra RGW 110, tačiau nepaisant kai kurių privalumų, tokių kaip mažesnis vieneto svoris, ilgesnis galiojimo laikas ir pigesnis veikimas, jis turi ir trūkumų. Vienas iš jų yra didesnis kelių vienkartinių granatsvaidžių svoris nei vieno granatsvaidžio ir kelių keičiamų granatų rinkinio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(159)
(5)
(154)

Komentarai (1)