Skambinėja ir grasina. Navalno laidotuvėms kilo nauja kliūtis  ()

Rusijos opozicijos lyderis Aleksejaus Navalno bus palaidotas Maskvoje kovo 1 d.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos laidojimo paslaugų biurai atsisako vežti Putino režimo kankinto ir nužudyto Navalno palaikus į bažnyčią apeigoms, nes vis sulaukia grasinančių skambučių, teigia Navalno atstovė spaudai Kira Jarmiš.

„Iš pradžių mums nebuvo leista nuomotis laidojimo salės, kad galėtume atsisveikinti su Aleksejumi. Dabar, kai bažnyčioje vyks laidotuvių apeigos, agentai mums sako, kad nė vienas katafalkas nesutinka ten nuvežti kūno. Nežinomi žmonės skambina ir grasina, kad niekur neišneštų Aleksejaus kūno“, – rašė ji.

Navalnas kovo 1 d. bus palaidotas Maskvoje. Pamaldos bažnyčioje numatytos kovo 1 d. 14 val., tačiau viešos atsisveikinimo ceremonijos nebus. Pasak buvusio Kovos su korupcija fondo direktoriaus Ivano Ždanovo, Navalno bendražygiai rado didelę salę, kurioje planavo surengti atminimo ceremoniją, tačiau valdžia verčia su Navalnu atsisveikinti tyliai.

To ir reikėjo tikėtis. Rusija ne tik nužudė Navalną, bet ir pasistengs pamiršti, kad jis egzistavo. Taip Putino režimas dirba. Prigožinas, kuris toli gražu nebuvo opozicionierius, buvo beprotiškai populiarus žmogus. Jo laidotuvės įvyko labai tyliai ir jis niekada nėra minimas jokiame kontekste. O anksčiau buvo laikomas didvyriu, vykdančiu žudikiškus Putino įsakymus. Prigožinas buvo nužudytas ir ištrintas. Navalnas buvo nužudytas ir dabar bus ištrintas. Darydamas tai prieš pat rinkimus Putinas demonstruoja, kad turi absoliučią naratyvo kontrolę.

(14)
(10)
(4)

Komentarai ()