Jis pasakė per daug. „Tai šiurkštus piktnaudžiavimas žvalgybos informacija.“ Kas vyksta  ()

Olafas Scholzas pasakė per daug.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas atsitiktinai atskleidė, kad britų ir prancūzų kariai yra Ukrainoje, kur padeda ukrainiečiams valdyti tolimojo nuotolio raketų sistemas SCALP/„Storm Shadow“. Politikas sulaukė kritikos bangos. Pasak apžvalgininkų, kanclerio žodžiai gali pakenkti personalui Ukrainoje ir padėti Rusijai.

Olafas Scholzas pirmadienį paskelbė, kad Vokietija į Ukrainą nesiųs sparnuotųjų raketų „Taurus“, kurios yra britų „Storm Shadow“ sistemos ir prancūzų sistemos SCALP atitikmuo. Kancleris tai pateisino rizika, kad Vokietija, kaip šalis, įsitrauks į vykstantį karą.

Scholzo teigimu, norint naudoti ilgojo nuotolio sparnuotąsias raketas „Taurus“, reikia Vokietijos karių pagalbos ir buvimo Ukrainos teritorijoje. „Tai žino visi, kas kada nors susidūrė su šia sistema“, – paaiškino jis.

Vokiečių politikas atskleidė, kad būtent taip daro britai ir prancūzai su savo Ukrainai tiekiamomis sistemomis.

„Taurus“ yra ilgo nuotolio ginklas. Kaip vokiečiai, negalime daryti to, ką daro britai ir prancūzai, kad padėtume ukrainiečiams nukreipti ir valdyti šias sistemas“, – sakė jis.

Po šių žodžių Scholzas pateko į kritikos ugnį. Krikščionių demokratų sąjungos aktyvistas, Bundestago narys Norbertas Rotgenas pavadino kanclerio pareiškimą apie tariamą Prancūzijos ir JK buvimą Ukrainoje „visiškai neatsakingu“.

 

Buvęs JK Bendruomenių Rūmų gynybos komiteto pirmininkas Tobiasas Ellwoodas taip pat teigė, kad kanclerio žodžiais Rusija tikrai pasinaudos.

„Scholzo pareiškimas yra šiurkštus piktnaudžiavimas žvalgybos informacija, naudojama sąmoningai siekiant nukreipti dėmesį nuo Vokietijos nenoro apginkluoti Ukrainą savo tolimojo nuotolio raketų sistema. Tuo Rusija tikrai pasinaudos“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(17)
(15)

Komentarai ()

Susijusios žymos: