Macronas prisikalbėjo? NATO karių „siuntimas“ pablogino Ukrainos reikalus. Kas vyksta  ()

Prancūzijos lyderio žodžiai, jog NATO gali tekti siųsti karius į Ukrainą, „pasiekė visiškai priešingą“ rezultatą ir buvo kritikuojami.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai paskelbtas Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono pareiškimas apie Vakarų karių siuntimą į Ukrainą, „atskleidė nesutarimus ir prieštaravimus“ Vakaruose bei „sukėlė paniką“ dėl karinės padėties Ukrainoje. Apie tai rašo „Politico“.

Leidinys pažymėjo, kad Prancūzijos vadovo žodžiai, jog NATO gali tekti siųsti karius į Ukrainą, yra stipriai kritikuojami.

Žurnalistai priminė, kad Vokietijos kancleris Olafas Scholzas paneigė Macrono pareiškimą ir tiesiai pareiškė, kad Vakarų vyriausybės sutiko, kad „Ukrainos žemėje nebus sausumos karių, nebus karių iš Europos valstybių ar NATO šalių“.

[EU+Kuponai] „Spring Sale 2024“ išpardavimas! JAV specialistų rekomenduojamos ergonominės kėdės, žaidimų monitoriai, projektoriai, energijos stotelės ir kt. (Video)
6543 3

„Spring Sale 2024“ išpardavimas!

Specialūs kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „NEWTRAL MagicH-BP“ - JAV specialistų rekomenduojama ergonominė darbo kėdė

2) „KTC M27T20“ - 27 colių, Mini-LED, 2K, 165Hz žaidimų monitorius

3) „Ultimea Apollo P40“ - „geriausias vaizdo projektorius, kokį tik esu testavęs!“

4) „TALLPOWER V2400“ - 2160Wh, 2400W, portabili energijos stotelė

Išsamiau

Tuo tarpu jo pavaduotojas Robertas Habeckas pabrėžė, kad Prancūzija turėtų sutelkti dėmesį į ginklų tiekimo Ukrainai didinimą.

Prancūzijos pareigūnai „Politico“ sakė, kad E. Macrono komentarai buvo skirti paskatinti Vakarų jėgas ir diskusijas apie tai, ko reikėtų norint užkirsti kelią Rusijos pergalei.

„Tačiau jei Prancūzijos lyderio pastabomis buvo siekiama pasiųsti griežtą įspėjimą Kremliui, jie įspūdingai žlugo – iš tikrųjų buvo pasiektas visiškai priešingas efektas. Kremliaus džiaugsmui, Macrono komentarai atskleidė nesutarimus ir susiskaldymą Vakaruose, kurstydami paniką dėl karinės padėties Ukrainoje“, – rašoma straipsnyje.

 

Priminsime, kad per viršūnių susitikimą Paryžiuje, įvykusį vasario 26 d., Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pripažino galimybę įvesti Vakarų karius į Ukrainą. Jei toks sprendimas bus priimtas, šie kariai karo veiksmuose nedalyvaus.

Reaguodamas į tai, Kremlius perspėjo apie tiesioginio ginkluoto konflikto tarp Rusijos Federacijos ir NATO bloko neišvengiamumą, jei Aljanso kariuomenė pasirodys Ukrainos teritorijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(7)
(-2)

Komentarai ()