„Vakarų žvalgyba gavo informaciją.“ JAV ruošiasi. Ką beprotiško Ukrainoje sugalvojo Rusija  ()

JAV rengė nenumatytų atvejų planus Rusijos Federacijos branduolinės atakos atveju ir perspėjo Rusijos pusę apie smūgio pasekmes. Tam amerikiečiai bendradarbiavo ne tik su savo sąjungininkais.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-03-09 „Vakarų žvalgyba gavo informaciją.“ JAV ruošiasi. Ką beprotiško Ukrainoje sugalvojo Rusija  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV ruošėsi galimybei, kad Rusijos Federacija smogs Ukrainai branduoliniais ginklais 2022 metų pabaigoje. Tai pranešė CNN.

Pasak amerikiečių pareigūnų, prezidento Joe Bideno administracija buvo „ypač susirūpinusi“, kad Rusijos pajėgos panaudos taktinius ar kovinius branduolinius ginklus. Tiksliau, administracijos baimė „nebuvo tik hipotetinė – ji taip pat buvo pagrįsta tam tikra Vakarų surinkta informacija“.

Nuo 2022 m. vasaros pabaigos iki rudens Nacionalinio saugumo taryba sušaukė daugybę posėdžių, kad parengtų nenumatytų atvejų planus, „jei būtų labai aiškūs ženklai, kad rusai ketina ką nors daryti, pvz., atakuoti branduoliniais ginklais, ir kaip reaguotų JAV, kuri bandytų užkirsti tam kelią“.

[Vokietija] Fantastiškai geros kainos 4in1 suvirinimo aparatas. Tinka ir profesionalams. Paskutiniai vienetai
11918 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos, itin retas atvejis

Greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Ypatingai kokybiškas ir funkcionalus įrankis

Išsamiau

JAV kartu su sąjungininkais rengė nenumatytų atvejų planus Rusijos Federacijos branduolinės atakos atveju ir perspėjo Rusijos pusę apie smūgio pasekmes. JAV taip pat bandė pasitelkti Rusijos sąjungininkių šalių, tokių kaip Kinija ir Indija, pagalbą. Visų pirma, Amerikos pareigūnai mano, kad Kinijos lyderio Xi Jinpingo ir Indijos ministro pirmininko Narendros Modi informavimas ir vieši pareiškimai padėjo išvengti šios situacijos.

 

Jungtinės Valstijos tikėjo, kad Rusijos Federacija gali panaudoti branduolinį ginklą dėl problemų fronte. 2022 metų vasaros pabaigoje Ukrainos kariuomenė išvadavo tuomet laikinai okupuotą Chersoną, kuris buvo laikomas „didžiausiu Rusijos prizu“. Bideno administracija manė, kad tai gali tapti „potencialia kibirkštimi“ panaudoti branduolinį ginklą.

Rusijos Federacija taktinį branduolinį smūgį galėjo laikyti atgrasymo priemone nuo tolesnių užgrobtų Ukrainos teritorijų praradimo. Taip pat tuo metu Rusijos Federacija paskleidė istoriją apie tariamą Ukrainos „nešvarią bombą“, kuri gali būti panaudota prieš Rusijos Federaciją. JAV buvo įsitikinusios, kad tai buvo dingstis Rusijos Federacijai „padaryti kažką beprotiško“. Be to, Vakarų specialiosios tarnybos gavo informacijos, kad Rusijos pareigūnai atvirai diskutuoja apie branduolinį smūgį.

 

Taktiniai branduoliniai ginklai yra nedideli ir gali būti šaudomi iš įprastų sistemų, jau dislokuotų mūšio lauke.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(5)
(-1)

Komentarai ()