„Galite sugriauti šį prakeiktą tiltą.“ Skelbiama apie ATACMS. Kas nutiko  (1)

Senatoriaus vizito Kyjive faktas rodo teigiamą pažangą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV respublikonų senatorius Lindsey Grahamas, viešėdamas Kyjive, išreiškė nepasitenkinimą dėl to, kad delsiama teikti karinę pagalbą Ukrainai. JAV Atstovų Rūmų pirmininkas Mike'as Johnsonas blokuoja įstatymo projekto balsavimą jau keletą mėnesių.

Kartu jis paminėjo, kad Ukrainoje netrukus gali pasirodyti amerikietiškos ilgo nuotolio raketos ATACMS, rašo „The Washington Post“.

„Tikiuosi, kad Ukraina greitai gaus ATACMS, kad galėtų sugriauti tą prakeiktą tiltą, jungiantį Krymą su Rusija“, – sakė Grahamas.

Grahamas beprocentinę paskolą pavadino galimu karinės pagalbos Ukrainai būdu, nepaisant, kad daugelis jo partijos narių Atstovų Rūmuose, kaip ir buvęs prezidentas Donaldas Trumpas, nepritaria įstatymo projektui paremti Ukrainą.

Grahamo teigimu, paskolos idėja sulauks palaikymo tarp demokratų. Jis taip pat teigė, kad toks įstatymo projektas gali būti priimtas jau artimiausiu metu.

 

Prezidentas Zelenskis per susitikimą su Grahamu pažymėjo, kad Ukrainai itin svarbu, kad Kongresas kuo greičiau užbaigtų visas procedūras ir balsuotų už pagalbos teikimą Ukrainai, kuri sustiprintų Ukrainos ekonomiką ir ginkluotąsias pajėgas.

Pats senatoriaus vizito Kyjive faktas rodo teigiamą pažangą sprendžiant užsitęsusį Vašingtono klausimą, teikiant Kyjivui taip reikalingą pagalbą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(170)
(4)
(166)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: